به گزارش نقش فردا به نقل از ایسنا، تیم فوتبال استقلال سال ۱۴۰۲ را در حالی با مربیگری ریکاردو ساپینتو پرتغالی آغاز کرد که فرهاد مجیدی بلافاصله بعد از قهرمانی با آبیپوشان راهی لیگ امارات شده بود. آجورلو مدیرعامل وقت استقلال که به افزایش بی شمار قراردادهای استقلالیها معروف بود، در مراسم معارفه این سرمربی وعده احداث ورزشگاه و راه اندازی شبکه تلویزیونی برای باشگاه استقلال را داد.
اگر چه سوابق ساپینتو نشان میداد که هنگام بازی هیجان زیادی دارد و با اعضای تیمها سابقه درگیری داشت به ایران آمد و سکاندار استقلال شد. وی طی فصل بارها به کمیته انضباطی احضار شد.
ساپینتو از نظر فنی تلاش کرد که سیستم سه مهاجم را به کار بگیرد ولی در نهایت لیگ برتر و جام حذفی را به رقیب سنتی واگذار کرد و به ناچار راهی لیگ یونان شد.
ناگفته نماند که حجت کریمی در میانه فصل مدیر عامل استقلال شد. ساپینتو و این مدیر بارها با چالش مواجه شدند اما کریمی تلاش کرد که حواشی و مسائل مالی که از زمان آجورلو آغاز شده بود، به پایان برسد.
نکونام بالاخره سرمربی استقلال شد
با وجود اینکه جواد نکونام در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا از هدایت فولاد استعفا کرده بود و برای ادامه کار در لیگ ایران نیازمند دریافت تاییدیه بود، حجت کریمی این موضوع را ممکن کرد. این موضوع باعث شد که بعد از چند سال که نکونام گزینه هدایت استقلال بود بالاخره رسماً هدایت این تیم را بر عهده بگیرد.
شکست در پرونده انتقال بیرانوند
در نقل و انتقالات ابتدای فصل بیست و سوم لیگ برتر، حجت کریمی و معاونش علی امیری قصد جذب علیرضا بیرانوند، دروازهبان پرسپولیس را داشتند و ظاهراً قرارداد ۹۰ میلیاردی هم به او پیشنهاد شد اما در نهایت سرنوشت طوری رقم خورد که دروازهبان سرخپوشان پای قرارداد با پرسپولیس نشست و به گفته خودش قرارداد ۱۵ میلیاردی را امضا کرد. بعد از این تلاش نافرجام، کریمی ناچار به استعفا از استقلال شد.
حضور خطیر و بالا گرفتن اختلافات
بعد از استعفای کریمی، علی خطیر که با فدراسیون فوتبال همکاری داشت و پیش از این سابقه معاونت باشگاه استقلال در کارنامهاش ثبت شده بود، مدیرعامل آبی پوشان شد. او ابتدا به تمرین استقلال رفت و حتی با نکونام عکس یادگاری گرفت تا نشان دهد که روابط بین آنها خوب است. با این وجود بروز مشکلات مالی و جذب نشدن بازیکنان مدنظر سرمربی تازه وارد، باعث اختلافات شد.
وساطت رییس فدراسیون کشتی برای آشتیکنان در استقلال
بعد از اینکه اختلافات علی خطیر و جواد نکونام بالا گرفت و در رسانهها دائما از آنها نوشتند، علی دبیر، رئیس فدراسیون کشتی میان مدیرعامل و سرمربی استقلال وساطت کرد تا آشتی صورت بگیرد. خیلی از افراد این آشتی را صوری دانستند و معتقد بودند که اختلاف میان خطیر و نکونام در باطن ادامه دارد.
صدرنشینی و لیست کهکشانی نقل و انتقالاتی در اوج اختلافات
به هر حال استقلال در نیم فصل اول به عنوان صدرنشین کارش را به پایان رساند. نکونام همانند ابتدای فصل خواهان جذب چند بازیکن شد در حالی که بازیکنانی نظیر علیرضا جهانبخش و علی قلیزاده در لیست وی جای داشتند. در چنین شرایطی استقلال حتی قادر نبود بازیکنی نظیر محمدحسین اسلامی را جذب کند.
در حالی که جواد نکونام نام برخی بازیکنان را در لیست مازاد خود قرار داده بود، به دلیل اینکه در پست آنها نتوانست بازیکن جذب کند آنها را به جمع آبی پوشان بازگرداند. البته یکی از نکاتی که در این میان قابل توجه بود جدایی ارسلان مطهری از استقلال و پیوستن به تراکتور بود.
نکونام شاگرد خلف کیروش
بعد از پایان هفته بیست و یکم لیگ برتر استقلال با ۴۶ امتیاز صدرنشین است و تنها ۱۰ گل دریافت کرده است. آبیپوشان با این تعداد گل دریافتی عنوان بهترین خط دفاع لیگ را به خود اختصاص دادهاند. اولویت تیم نکونام همانند کیروش ابتدا اجرای صحیح ساختار دفاعی و بعد از آن به ثمر رساندن گل و پیروزی در مسابقه است.
قطع همکاری تیم اماراتی با مجیدی و شایعه جانشینی نکو!
بعد از اینکه فرهاد مجیدی از تیم الاتحاد کلباء اخراج شد بلافاصله شایعه بازگشت وی به لیگ ایران و قبول هدایت استقلال مطرح شد. اما باشگاه استقلال با صدور بیانیهای این موضوع را تکذیب کرد.
تساوی در داربی رفت و برگشت
جواد نکونام که اولین سال مربیگری خود در استقلال را تجربه میکند، تلاش کرد در هر ۲ داربی (رفت و برگشت) ابتدا بازنده نباشد که به این مهم هم رسید. در صورت شکست در داربی امکان کاهش محبوبیت وی در میان هواداران وجود داشت.