چهارشنبه 23 آبان 1403

اخبار برگزیده

اخبار مهم

یادداشت

برای رفع استرس چه نخوریم؟

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف زیاد مواد قندی مثل انواع کیک و شیرینی می‌تواند با افزایش سطح قند خون در بدن با علائمی نظیر خستگی و بی‌حالی همراه بوده و استرس را نیز افزایش دهد.

به گزارش نقش فردا به نقل از بهداشت نیوز، سمیرا مرادی اظهار کرد: کلیه مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها مثل ویتامین D و E، اسیدهای چرب امگا ۳ و مواد معدنی نظیر زینک می‌توانند در کاهش استرس موثر باشند.

وی ادامه داد: تغذیه نامناسب و کمبود منابع آنتی‌اکسیدانی در بدن موجب اختلال در خلق و خو شده و زمینه افسردگی و اضطراب را فراهم می‌کند که برای تسکین اضطراب منابع غذایی مانند ماهی‌های چرب مانند سالمون، تخم‌مرغ، تخم کدو تنبل، شکلات تلخ، زردچوبه، ماست و مواد غذایی پروبیوتیک، سیب‌زمینی شیرین، کنگر فرنگی، جعفری، سیر، تخم آفتابگردان، کلم بروکلی، نخود، پسته، سبزیجات خام، شیر، مرکبات و بلوبری را بیش از پیش در رژیم غذایی خود قرار دهید.

این متخصص تغذیه بیان کرد: از دیگر مواد غذایی موثر در کنترل استرس می‌توان به مارچوبه، اسفناج، انواع توت، زنجبیل، گردو، آووکادو و همچنین مواد غذایی که حاوی ویتامین‌های گروه ب هستند اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه برای درمان استرس از برخی از دمنوش‌های گیاهی نیز می‌توان استفاده کرد تصریح کرد: نوشیدن شیر داغ باعث آرامش و خواب راحت می‌شود، جالب است بدانید شیر حاوی اسید آمینه‌ای به نام تریپتوفان است که برای کاهش استرس ضروری است و باعث آرامش روانی و خواب آلودگی می‌شود.

مرادی با اشاره به اینکه دمنوش گل گاو زبان تاثیر زیادی در کنترل استرس و اضطراب و همچنین ایجاد آرامش اعصاب دارد افزود: چای سبز نیز حاوی اسید آمینه‌ای به نام تیانین است که بر اختلالات خلقی تأثیری شگفت‌انگیز داشته و با اثرات ضد اضطراب و آرامش‌بخشی که دارد تولید سروتونین و دوپامین را در بدن افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه خواص آرام بخش طبیعی چای اسطوخودوس و ترکیبات فعال آن، برای افرادی که از استرس و اضطراب مزمن رنج می‌برند، بسیار مفید است، بیان کرد: اسطوخودوس، همچنین انتقال دهنده‌های عصبی را تحریک می‌کند که باعث حذف هورمون‌های اضافی استرس از بدن شده و مصرف آن برای جلوگیری از خستگی ذهنی نیز بسیار مفید است.

وی ادامه داد: ریشه گیاه سنبل‌طیب در طب سنتی ایران دارای ارزش دارویی است و از آن به عنوان آرامش اعصاب، کنترل استرس و اضطراب، خواب‌آور، ضد تشنج، درمان افسردگی، هضم‌کننده غذا و ضد دل‌پیچه استفاده می‌شود.

مرادی با بیان اینکه نوع تغذیه در حالات روانی و خلقی هر فرد می‌تواند مؤثر باشد، تصریح کرد: همان‌طور که مواد غذایی همچون آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به درمان استرس کمک کنند، برخی از مواد غذایی نیز خود عاملی برای افزایش تحریک‌پذیری خلقی و بروز استرس هستند، در مصرف کلیه نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای، قهوه و نسکافه دقت کنید زیرا افراط در نوشیدن هر یک از آنها می‌تواند سیستم عصبی را تحریک کرده و اضطراب ایجاد کند.

این متخصص تغذیه افزود: همچنین مصرف زیاد مواد قندی مثل انواع کیک و شیرینی نیز می‌تواند با افزایش سطح قند خون در بدن با علائمی نظیر خستگی و بی‌حالی همراه بوده و استرس را نیز افزایش دهد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

کپی‌رایت ۲۰۲3, تمامی حقوق متعلق است به نقش فردا است @ طراحی شده در آتلیه نقش فردا