به گزارش نقش فردا – الهام جوادی؛ در حالی که ژاپن در 20 سال گذشته در میان سه کشور برتر با بیشترین امید به زندگی قرار داشته است، همچنین در بین کشورهایی با طولانی ترین امید به زندگی سالم رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
به افرادی که بیش از 110 سال سن دارند در دنیا «سوپر صدساله» می گویند. بر اساس فهرستی که توسط گروه تحقیقاتی کهنسالی مستقر در ایالات متحده نگهداری می شود، امروزه 33 نفر بالای 110 سال در جهان زندگی می کنند که نزدیک به نیمی از آنها در ژاپن زندگی می کنند.
طولانی ترین مردم دنیا کسانی هستند که اهل روستای کیتاناکاگوسوکو در جزیره اوکیناوا در جنوب ژاپن هستند. میانگین امید به زندگی مردم این روستا 89 سال است.
این به دلیل رژیم غذایی آنها بر پایه غذاهای دریایی و این واقعیت است که آنها حتی در سنین بالا زندگی فعالی دارند.
به عنوان مثال، عنوان مسن ترین کوهنوردی که به اورست صعود کرده است متعلق به یک ژاپنی است.
یویچیرو میورا اسکی باز حرفه ای که اکنون 86 ساله است، دو بار در سال های 2003 و 2008 به اورست 8848 متری صعود کرد.
طولانی ترین زندگی ها کسانی هستند که در “منطقه آبی” هستند. مکان هایی مانند اوکیناوا “منطقه آبی” نامیده می شود.
به گفته دن بوتنر، متخصص در این زمینه، که کتابی با همین نام به پرفروش ترین کتاب تبدیل شده است، به جز ژاپن، تنها سه منطقه آبی دیگر در جهان وجود دارد: کاستاریکا، ساردینیا ایتالیا و جزیره ایکاریا یونان.
این مکان ها در کشورهای بسیار متفاوت جغرافیایی دارای چند ویژگی مشترک هستند.
به عنوان مثال، در روستای Seulo در ساردینیا، جایی که طولانی ترین مردان جهان در آن قرار دارند، مردم هنوز مانند عصر برنز زندگی می کنند و با دست کشاورزی می کنند. اینجا سالمندان اصلا شرمنده سن و سال خود نیستند، برعکس با احترام زیادی با آنها برخورد می شود.
به همین ترتیب، اوکیناواها به جای زندگی جدا از جامعه، با «ارزش زندگی» (که در ژاپنی «ایکیگای» نامیده میشود) زندگی میکنند که شعار زندگی خود را برگزیدهاند.
ژاپن یکی از کشورهایی است که بیشترین امید به زندگی را در جهان دارد. امید به زندگی برای زنان 87.32 سال و برای مردان 83.7 سال است. بر اساس داده های سال 2019، 2.31 میلیون ژاپنی بالای 90 سال سن دارند، در حالی که تعداد افراد بالای 100 سال بیش از 71 هزار نفر است. پس چرا ژاپنی ها اینقدر عمر می کنند؟ آنها به طور فزاینده ای سلامت خود را به طور منظم بررسی می کنند. این به تشخیص و درمان زودهنگام مشکلات سلامتی بالقوه کمک می کند.
9 راز زندگی طولانی ژاپنی ها
1-“HARA HACH BUN ME”
این یک ضرب المثل بسیار رایج در ژاپن است. یعنی «تا زمانی که معده 80 درصد پر شود بخور». معمولاً حداقل 20 دقیقه طول می کشد تا مغز سیگنالی را از بدن دریافت کند که باید غذا خوردن را متوقف کند زیرا سرشار از مواد مغذی است. در آن زمان، فرد شروع به غذا خوردن بیش از حد لازم می کند و بار روده ها را در این فرآیند افزایش می دهد. ژاپنی ها می گویند “hara hachi top me” تا به آنها یادآوری کنند که غذا نخورند.
2 – سیستم بهداشتی پیشرفته
ژاپنی ها سیستم مراقبت های بهداشتی توسعه یافته ای دارند. برنامه های واکسیناسیون از بدو تولد تا بزرگسالی به طور جدی اجرا می شود. مردم دارای بیمه درمانی همگانی هستند و معاینات بهداشتی منظم و بدون وقفه انجام می دهند.
علاوه بر این، کمپین های بهداشتی به طور منظم برای تشویق مردم به اتخاذ سبک زندگی سالم، مانند کاهش مصرف نمک یا درمان رایگان برای سل، انجام می شود.
برای التیام زخم های جنگ جهانی دوم، ژاپنی ها در دهه های 1950 و 1960 فرهنگ بهداشتی را ایجاد کردند و سرمایه گذاری آنها در بهداشت عمومی با طول عمر طولانی و سالم پاداش گرفت.
3 – همه چیز برای وعده غذایی کوتاه طراحی شده است
در حالی که ژاپنی ها نسبت به سایر جوامع غذای کمتری غذا می خورند، سبک غذا خوردن آهسته تر را نیز تشویق می کنند.
غذاها در بشقابهای کوچکتر سرو میشوند و خانوادهها با هم و در یک غذاخوری خصوصی غذا میخورند. آنها معمولاً میزهای غذاخوری خود را جلوی تلویزیون نمی گذارند و اکثر خانواده ها از آمدن روی میز با تلفن همراه خود جلوگیری می کنند. برای کوتاه تر کردن زمان غذا، ترجیح می دهند روی زمین بنشینند و از چاپستیک استفاده کنند.
4 – غذاهای سالم
غذای ژاپنی (یا رژیم غذایی) پر از مواد مغذی ضروری مانند علف دریایی، میوه های فصلی، ماهی غنی از امگا، برنج، غلات کامل، توفو، سویا، میسو و سبزیجات سبز و خام است.
همه این غذاها حاوی چربی اشباع شده و قند بسیار کمی هستند، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند، به طوری که خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی در ژاپن روز به روز در حال کاهش است.
غذاهای ترشی، تخمیر شده و دودی به هضم بهتر غذا به روده کمک می کند. رژیم غذایی ژاپنی تضمین کرده است که نرخ چاقی در ژاپن به طور چشمگیری پایین است.
5 – سنت نوشیدن چای
مردم ژاپن عاشق نوشیدن چای هستند و این در فرهنگ آنها ریشه دوانده است. به خصوص ژاپنی هایی که چای ماچا می نوشند از برگ های چای مخصوص رشد و فرآوری شده که بسیار مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان هستند برای دم کردن چای استفاده می کنند.
این نوشیدنی باستانی سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که سیستم ایمنی را تقویت می کند، به مبارزه با سرطان کمک می کند، به هضم غذا کمک می کند، سطح انرژی را افزایش می دهد و فشار خون را تنظیم می کند. همچنین گفته می شود که چای ماچا از غشای سلولی محافظت می کند و پیری سلولی را کند می کند.
6 – اهمیت راه رفتن
ژاپنی ها از سبک زندگی بی تحرک خود متنفرند. تقریباً هیچ کس نیست که از راه رفتن در جمع خوشش نیاید. جامعه بیشتر جاها را پیاده یا با قطار میرود، اما اگر وسیلهای برای پیادهروی باشد، هرگز ترجیح نمیدهند که سوار آن شوند.
7 – عامل ژنتیکی
بسیاری از مجلات علمی معتبر نشان میدهند که ژاپنیها ممکن است به دلیل دو ژن رایج در جمعیت ژاپن (DNA 5178 و ژنوتیپ ND2-237Met)، همراه با مراقبتهای بهداشتی خوب و رژیم غذایی عالی که به آنها کمک میکند طول عمر خود را افزایش دهند، دارای مزیت ژنتیکی باشند .
ژاپنی ها از نظر ژنتیکی آنقدر خوش شانس هستند که این خوشه ژنی شامل دیابت نوع 2، سکته مغزی، حمله قلبی، بیماری های عروق مغزی و قلبی عروقی نمی شود.
8 – مراقبت عاشقانه از سالمندان
ژاپنی ها نیز از این سنت که عموماً در کشورهای آسیایی رایج است پیروی کرده اند و به جای فرستادن اعضای سالخورده خانواده به خانه های سالمندان، با محبت از آنها مراقبت می کنند.
مزایای روانی زندگی با خانواده در دوران پیری به این معنی است که مردم شادتر هستند و عمر طولانی تری دارند.
افراد مسن نیز در آموزش به جمعیت جوان چیزهایی که فقط پدربزرگ ها و مادربزرگ ها می توانند انجام دهند، مشارکت می کنند. پیوند همزیستی به پیری برازنده کمک می کند و پیری سالم را تضمین می کند.
9 – شادی زندگی
ژاپنی ها سرشار از لذت زندگی هستند، همراه با آموزه هایی که از بدو تولد و خانواده به ارث برده اند. این فلسفه زندگی که آن را “ایکیگای” می نامند، به این معنی است که مردم به جای اینکه فقط وجود داشته باشند، به دنبال شادی و هدف در زندگی هستند.
زندگی برای ژاپنی ها بسیار مهم است. زندگی آنها زمانی شادتر می شود که به دیگران کمک می کنند، غذای خوب می خورند و با دوستان و خانواده دوست داشتنی احاطه می شوند.