در یک نمونه آپارتمان ۲۲۰ متری در خیابان فرشته که دارای سالن اجتماعات، لابی، انبار و پارکینگ، استخر، سونا و جکوزی است با هزینه یک میلیارد تومان ودیعه و ماهانه هزار دلار اجاره داده شده است. صاحبخانه مقیم آمریکا است و مستاجر معتقد است که موجر خانه را منصفانه اجاره داده و بیش از این هم میتوانست دریافت کند.
مورد بعدی هم واحد ۳۰۰ متری لوکس در زعفرانیه است که مستاجر ماهانه ۲ هزار دلار و به عبارتی ۱۰۰ میلیون تومان اجاره میپردازد.
اتحادیه مشاوران املاک تهران هرچند این روند را تایید میکند؛ اما ثبت رسمی آن را ممکن نمیداند.
داود بیگینژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک در اینباره گفته است که «امکان دارد توافقی خارج از توافقی که در مشاوران املاک ثبت میشود، بین مالک و مستاجر صورت بگیرد، ولی این موضوع را نمیتوانیم به کل مالکان تسری دهیم. این توافق بین مالک و مستاجر است.»
وی همچنین گفته است که «مشاوران املاک فقط توافقات ریالی افراد را میتوانند ثبت کنند؛ چراکه با توجه به ماده ۱۸ قانون جهش تولید، افرادی که به دفاتر املاک مراجعه میکنند، موظف هستند کدرهگیری قرارداد خود را از سامانه تهیه کنند. مبلغی که در این سامانه است، توسط مشاوران املاک قابل تغییر نیست که برای مثال، ریال را به دلار تبدیل کند.»
گزارش میدانی اقتصادآنلاین از مشاوران املاک شهر تهران اجاره دلاری ایرانیان به یکدیگر را تایید میکند. در همین رابطه یکی از مشاوران املاک به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: به دلیل این که دیپلماتها و تجار کم به ایران میآیند و گردشگری هم رونق ندارد و توریست نیست، بستر و زیرساختهای اجاره دلاری در کشور به راحتی فراهم نیست و به تبع آن دست ما هم باز نیست، این کار یک مقدار سخت است اما انجام میشود.