به گزارش نقش فردا؛ طبق یک مطالعه جدید توسط دانشمندان آمریکایی، خوردن سیبزمینی سرخشده خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد. چنین اثری در مورد سیبزمینی آبپز مشاهده نشد.
مطالعهای که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد، عادات غذایی نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ نفر از کارکنان مراقبتهای بهداشتی ایالات متحده را طی ۴۰ سال بررسی کرد. در این مدت، ۲۲۰۰۰ نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
طبق گزارشی در روزنامه میرور، در حالی که مصرف زیاد سیبزمینی پخته یا آبپز خطر ابتلا به دیابت را افزایش نمیدهد، مصرف سیبزمینی سرخکرده مستقیماً با این خطر مرتبط است. کسانی که حداقل سه وعده سیبزمینی سرخکرده در هفته مصرف میکردند، 20 درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 داشتند، در حالی که کسانی که این مقدار را به پنج وعده در هفته افزایش دادند، 27 درصد افزایش خطر داشتند.
کارشناسانی که در این مطالعه مشارکت داشتند میگویند دلیل اصلی این تفاوت ناشی از فرآیند پخت است. سیبزمینی سرخکرده ابتدا به صورت نوارهای نازک بریده میشود، سپس در روغن غوطهور و سرخ میشود. آنها اغلب از قبل آبپز میشوند تا تردتر شوند و افزودنیهای مختلفی برای حفظ رنگ آنها اضافه میشود. این فرآیندها سیبزمینی را به یک غذای “فوق فرآوری شده” تبدیل میکنند.
این مطالعه همچنین نشان داد که جایگزینی سه وعده سیب زمینی در هفته با غلات کامل میتواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۸ درصد کاهش دهد. غلات کامل شامل برنج قهوهای، نان گندم کامل، جو دوسر، جو، کینوا و گندم سیاه میشود.