شنبه 24 شهریور 1403

اخبار برگزیده

اخبار مهم

یادداشت

نگران همه گیری آبله میمونی باشیم؟ سازمان بهداشت جهانی چه توصیه ای دارد؟

سازمان جهانی بهداشت (WHO) به جای واکسیناسیون انبوه در مبارزه با آبله میمون، «واکسیناسیون هدفمند» را در مناطق آلوده به ویروس توصیه کرد.

به گزارش نقش فردا – الهام جوادی؛ سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته شیوع ویروس آبله میمون را یک وضعیت بهداشتی اورژانسی بین المللی اعلام کرد.

مارگارت هریسی، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد: جلوگیری از شیوع آبله میمون آسان‌تر از کووید-19 است و در حال حاضر ارزیابی‌هایی درباره ویروس آبله میمون‌ها انجام می شود که تحت نظارت جهانی قرار دارد.

 

2 گونه ژنتیکی ویروس وجود دارد

هریس با اشاره به اینکه گسترش سریع این ویروس در دستور کار دنیا قرار دارد، خاطرنشان کرد: این ویروس دارای دو نوع ژنتیکی «کلاس 1 و کلاس 2» است.

هریس با ابراز نگرانی از سویه جدید ویروس کلاس 1  که سال گذشته ظهور کرد، گفت: “این نوعی است که ما نگران آن هستیم زیرا بسیار سریع منتقل می شود و میزان مرگ و میر بسیار بالایی به ویژه در بین کودکان دارد. ”

هریس با بیان اینکه نگرانی اصلی شیوع سریع آن است، اظهار داشت که امسال تعداد موارد بیشتری نسبت به کل سال 2023 شناسایی شده است.

این ویروس خیلی سریع گسترش یافت و به کشورهای دیگر سرایت کرد. موارد فزاینده آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو نیز در بروندی، رواندا، اوگاندا و کنیا مشاهده شده است که قبلاً هرگز مواردی را گزارش نکرده بودند.

 

تأثیر آبله میمونی بر کودکان و خردسالان

هریس با بیان اینکه نرخ مرگ و میر بالاتری مشاهده می شود، گفت: “میزان مرگ و میر تقریباً 3 درصد است و در گروه های واقعاً آسیب پذیر مانند کودکان خردسال بیشتر است و تاثیر آن بر کودکان خردسال مخصوص در میان افراد آواره به دلیل درگیری ها در حال افزایش است.

 

اخطار به کسانی که آبله و HIV دارند

هریس با اشاره به اینکه افراد مبتلا به آبله و اچ‌آی‌وی بیشتر به ویروس آبله میمون مبتلا می‌شوند، گفت: خطر مرگ در این افراد بیشتر است.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی با اشاره به اینکه درمان خاصی برای ویروس آبله میمون وجود ندارد، گفت: هیچ داروی ضد ویروسی وجود ندارد که بتواند این ویروس را شکست دهد.

 

علائم آبله میمونی

افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند راش های پوستی دارند همچنین درجه حرارت بدن این بیماران بالا می رود. بنابراین کارشناسان تاکید می کنند که بیماران به داروهای ضد تب و مسکن نیاز خواهند داشت و بسیار مهم است که تحت درمان پزشکی قرار گیرند و بتوانند خود را در طول این فرآیند قرنطینه کنند.

 

واکسن آبله در برابر آبله میمون موثر است

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی هریس همچنین اظهار داشت که واکسن های ساخته شده برای آبله در برابر آبله میمون موثر است.

به کسانی که با فردی که به ویروس آبله میمون مبتلا است در تماس بوده اند، توصیه می شود که این واکسن ها را ظرف 4 روز پس از تماس دریافت کنند.

گروه دیگری که باید واکسینه شوند، کارکنان مراقبت های بهداشتی در منطقه ای هستند که شیوع بیماری در آن رخ می دهد.

با این حال، کارشناسان واکسیناسیون انبوه برای ویروس آبله میمون را توصیه نمی کنند. برای یک راه حل موثر، واکسیناسیون هدفمند در مناطقی که ویروس آلوده است مورد نیاز است.

“به دلیل آبله میمون نیازی به تعطیلی نیست”

هریس گفت: این یک ویروس فعال است. تا زمانی که می‌دانید چه کسی بیمار است و اقدامات احتیاطی خوب در تماس و ایزوله کردن را رعایت کنید، می‌توان آن را به راحتی متوقف کرد. بنابراین به دلیل همه‌گیری نیازی به قرنطینه نیست. آنچه ضروری است تشخیص درست اینکه چه کسی بیمار است.

او گفت: شما به تشخیص های آزمایشگاهی خوب نیاز دارید تا بتوانید ردیابی کنید که چه کسی بیمار است و کجا ویروس است و آیا در حال تغییر می باشد یا خیر؟

آبله میمونی چه تفاوتی با COVID-19 دارد؟

سوال اصلی درباره آبله میمون این است “آیا فرآیندی مانند کووید-19 جدید می تواند آغاز شود؟” هریس به این پرسش اینگونه پاسخ داد: مردم نیازی به نگرانی ندارند، زیرا فکر می کنند ما با وضعیتی مانند کووید-19 روبرو هستیم. این یک ویروس بسیار متفاوت است و به گونه ای متفاوت منتشر می شود.

کووید 19 از طریق هوا منتقل می شود. از طرف دیگر، آبله میمون عمدتاً از طریق تماس فیزیکی بسیار نزدیک گسترش می یابد.

بنابراین متوقف کردن هر چیزی که مستلزم تماس فیزیکی است آسان تر از متوقف کردن چیزی است که در هوا پخش می شود.

وی ادامه داد: ما نمی خواهیم ویروس آبله میمون در سراسر جهان گسترش یابد و به یک بیماری همه گیر تبدیل شود. زیرا دوباره سیستم های مراقبت های بهداشتی را تحت فشار قرار خواهد داد. ویروس آبله میمون یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با اهمیت بین المللی برای جلوگیری از یک بیماری همه گیر اعلام شده است.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در ادامه به اهمیت شفافیت دولت ها در گزارش موارد مربوط به ویروس آبله میمون برای مبارزه با این بیماری تاکید کرد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

کپی‌رایت ۲۰۲3, تمامی حقوق متعلق است به نقش فردا است @ طراحی شده در آتلیه نقش فردا