اواخر فروردین سال گذشته شورای رقابت مجوز افزایش قیمت متوسط ۴۹درصدی را برای خودروسازان صادر کرد و از آن زمان تا به امروز قیمتها فریز شدهاند. خودروسازان میگویند هزینه تولید محصولاتشان با قیمتهای دستوری نمیخواند و از همین رو همچنان در حال زیان دادن هستند. فعالان صنعت خودرو معتقدند بدون اصلاح قیمت خودرو که ضامن جذب نقدینگی موردنیاز خودروسازان است، امکان جهش تولید وجود ندارد؛ بااینحال فعلا هیچ خبری از اصلاح قیمت کارخانهای خودروها نیست.
البته به نظر میرسد سیاستگذار دیر یا زود دست به اصلاح قیمت کارخانهای خودروها خواهد زد و به دنبال فرصتی مناسب برای اجرایی کردن آن است. اتفاقا استارت افزایش قیمت کارخانهای خودروها اخیرا با رشد قیمت ۱۵۰میلیونتومانی پژوپارس خورده است، اتفاقی که نشان میدهد سیاستگذار به رشد هزینه تولید خودرو و ناهمخوانی آن با قیمتهای فعلی و همچنین زیاندهی خودروسازان واقف است.
اما وزیر صمت علاوه بر موضوع رشد تولید خودرو، به واردات خودرو نیز ورود کرده و گفته که «موضوع واردات خودرو را در دستور کار داریم تا به این وسیله، تعادل بهتری در تامینِ تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود آوریم؛ خوشبختانه اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و در شرف وقوع است». به گفته علیآبادی، درحالحاضر تاکسیهای برقی نیز وارد کشور شده و مردم میتوانند ثبتنام کرده و خریداری کنند.