با توجه به روند شاگردان موسیمانه بهنظر میرسد اگه سرمربی باتجربه آفریقایی راهکاری برای مشکلات تاکتیکی شاگردانش نیندیشد، بعید نیست استقلال در ناکامی و شکست به رکوردهای بدش در لیگهای دوم و هفتم برسد. البته آبیها بعد از گذشت ۱۶ هفته به رکورد تلخی رسیده که پیش از این در لیگهای دوم و هفتم نیز حتی آن را ثبت نکرده بودند. استقلالیها درحالی تا این مقطع فصل ۶ شکست خوردند که در ۱۶ دیدار ابتدایی فصول اشاره شده با ۳ و ۵ باخت زمین بازی را ترک کرده بودند.
از دستپخت تلخ مشترک جواد نکونام، سهراب بختیاریزاده و پیتسو موسیمانه تا پیش از آغاز هفته هفدهم لیگ برتر ۶ شکست بهجا مانده که در این ناکامی به ترتیب موسیمانه، نکونام و بختیاریزاده، ۲، ۳ و یک سهم داشتهاند. مخاطب وقتی متوجه بزرگی این آمار میشود که تعداد شکستهای تیم محبوبش را در دوره جاری با فصول قبل مقایسه کند. باخت مقابل استقلال خوزستان، پرسپولیس، ذوب آهن، خیبر خرم آباد، تراکتور و شمس آذر به معنای این است که استقلالیها بعد از گذشت ۱۶ هفته به رکورد بدی رسیدهاند که در ۱۳ دوره حتی در پایان مسابقات نیز آن را تجربه نکردهاند.
استقلال در بیستویکمین دوره لیگ برتر بدونشکست قهرمان شد و در دوره گذشته با یک باخت مقابل سپاهان به جایگاه دومی لیگ تکیه زد. آبیهای پایتخت در دوره سوم و پنجم لیگ با ۳ شکست به کارشان در مسابقات پایان دادند و دستاوردشان تصاحب جایگاههای دومی و قهرمانی بود. در جدول عملکرد آبیپوشان در ادوار یکم، چهارم، پانزدهم و بیستودوم لیگ برتر ۴ باخت نوشته شده که این اتفاق باعثشده آنها فصل فوتبالی ۱۳۸۱-۱۳۸۰ با رتبه دومی رقابتها را به پایان برسانند و در ۳ دوره دیگر حاصل زحماتشان تکیه به جایگاه سومی باشد.
استقلال در ۵ دوره یعنی در فصول دهم، دوازدهم، شانزدهم، هجدهم و نوزدهم لیگ برتر مسابقات را با ۵ شکست به اتمام رسانده که در لیگ ۱۸ تیمی
دوره دوازدهم لیگ برتر این اتفاق نتوانست مانع قهرمانی شاگردان قلعهنویی شود، اما در هجدهمین فصل برگزاری لیگ کشورمان تأثیر زیادی بر روی کسب جایگاه سوم توسط آبیها داشت. همچنین استقلال در ۳ دوره دیگر با ۵ باخت جایگاه دومی و عنوان نایبقهرمانی را بهدست آورد.
احتمال عبور استقلال این فصل از آمار ۶ دوره
آبیهای تهرانی بهجز دوره جاری لیگ برتر که هنوز ۱۴ هفته از آن باقی است در ۶ فصل کارشان با ۶ باخت به پایان رساندهاند. تیم تحتهدایت صمد مرفاوی در ششمین دوره لیگ کشورمان تا هفته شانزدهم ۳ باخت را تجربه کرده بود؛ اما در اواخر فصل عملکردش پرنوسان و پرشکست شد تا با ۱۴ برد، ۱۰ تساوی و ۶ شکست ارمغانش در فصل فوتبالی ۱۳۸۶-۱۳۸۵ تصاحب جایگاه چهارمی باشد. استقلال هشتمین دوره لیگ برتر را بسیار بد آغاز کرد و در ۵ بازی نخستش ۳ شکست را تجربه کرد، اما بهمرور زمان عملکردش متحول شود و با پیروزیهای پرگل مستطیل سبز را ترک کرد. تیم تحتهدایت قلعهنویی درحالی در فصل ۱۸ تیمی ۱۳۸۸-۱۳۸۷ با آمار ۱۹ برد، ۹ تساوی و ۶ شکست به قهرمانی رسید که تا پایان هفته شانزدهم ۴ باخت را تجربه کرده بود.
تیم محبوب پایتخت یازدهمین دوره لیگ را با ستارگان نامداری مثل فرهاد مجیدی، مهدی رحمتی، آندرانیک تیموریان، جاسم کرار، مجتبی جباری، پژمان منتظری، خسرو حیدری، آرش برهانی و میلاد میداودی آغاز کرد، اما در میانه مسیر جدایی بازیکنان تأثیرگذار و مصدومیت برخی ستارگان باعث شد تیمی که در نیم فصل نخست با فاصله ۶ امتیازی نسبت به تیم دوم قهرمان شده بود در پایان فصل رتبهاش به سومی تنزل یابد. این تیم در فصل اشارهشده از خود ۱۹ برد، ۹ تساوی و ۶ شکست به جا گذاشت و در پایان هفته شانزدهم ۳ باخت داشت. استقلال بعد از قهرمانی در دوره دوازدهم لیگ برتر با قلعهنویی در تلاش بود در فصل ۱۳۹۳-۱۳۹۲ همچون سپاهان از عنوان قهرمانیاش دفاع کند؛ اما ۶ شکست آنها درطول فصل و خارج شدن از ۹ دیدار با تساوی باعث شد آبیها به رتبه پنجم تکیه بزنند. شاگردان ژنرال تا هفته شانزدهم ۳ مرتبه طعم تلخ باخت را چشیده بودند.
آبیهای تهران کارشان را در هفدمین دوره لیگ با علیرضا منصوریان آغاز کردند؛ اما بهدلیل نتایج ضعیف از هفته نهم و تقابل برابر فولاد هدایت این باشگاه به وینفرد شفر سپرده شد. استقلال در ۱۶ هفته نخست ۵ شکست خورده بود و در ادامه فصل تنها یک باخت را تجربه کرد تا به پشتوانه ۱۵ برد و ۹ تساوی در پایان مسابقات پایینتر از پرسپولیس و ذوب آهن در جایگاه سوم قرار گیرد. هدایت آبیهای پایتخت در ۱۶ هفته ابتدایی دوره بیستم لیگ برتر برعهده محمود فکری بود تا این پیشکسوت در قامت سرمربیگری تیم محبوبش ۳ مرتبه ببازد. در ادامه هدایت استقلال به فرهاد مجیدی سپرده شد تا محصول مشترک فکری و مجیدی در پایان فصل با ۱۶ برد، ۸ تساوی و ۶ شکست به کسب رتبه سوم بسنده کند.
بدتر از تیم کخ
بیشترین باخت استقلال در یک دوره در فصل ۱۳۸۷-۱۳۸۶ رقم خورده است. آبیها در هفتمین دوره لیگ برتر با آمار ۱۱ برد، ۱۰ تساوی و ۱۳ شکست به رتبهای بهتر از جایگاه سیزدهمی نرسیدند. هدایت این باشگاه پرافتخار برعهده ناصر حجازی و فیروز کریمی بود تا استقلال در بدترین فصل تاریخ لیگ برتریاش برابر سپاهان، پیکان و صنعت نفت آبادان رفت و برگشت ببازد. آبیها در ۱۶ دیدار نخستشان در این دوره از تیمهای ملوان، سایپا، سپاهان، پیکان و پاس همدان ۵ شکست خورده بودند که در مقایسه با عملکرد استقلال در فصل جاری آمار بهتری است. البته نباید فراموش کرد دوره هفتم لیگ برتر برخلاف فصول اخیر ۱۸ تیمی بود.
استقلال بعد از نایبقهرمانی در دوره نخست لیگ برتر با منصور پورحیدری برای فصل بعد هدایتش را به رولاند کخ سپرد که در کارنامهاش سابقه دستیاری کریستوف دام را میدید. سرنوشت آبیها با سرمربی آلمانی آنچنان که انتظار میرفت خوشایند پیشنرفت و او بعد از شکست در هفته بیستم در مقابل برق شیراز از هدایت این تیم برکنار شد. در ادامه افرادی مثل جواد زرینچه و منصور پورحیدری بر روی نیمکت باشگاه محبوبشان نشستند و بجای بهبود اوضاع شرایط استقلال بغرنجتر شد تا آنها در ۸ دیدار پایانی خود ۶ شکست بخورند و شاید اگر دومین دوره لیگ برتر بهجای ۱۴ تیم با تعداد باشگاههای بیشتر برگزار میشد استقلال رکوردهای تلختری از خود بهجا میگذاشت. دستاورد آبیها در این فصل ۸ برد، ۸ تساوی، ۱۰ شکست و تصاحب رتبه نهمی بود. استقلال در ۱۶ دیدار ابتدایی خود در دومین دوره لیگ برتر برابر باشگاههای صنعت نفت، سپاهان و سایپا ۳ شکست خورده بود.
دوره چهاردهم لیگ برتر پایان رؤیاهای اثربخشی و تأثیرگذاری قلعهنویی در تیم استقلال بود؛ چون ژنرال بعد از ثبت آمار ۱۳ برد، ۸ تساوی و ۹ شکست و اتمام کار تیم تحت هدایتش با رتبه ششمی مورد خشم هواداران قرار گرفت. آبیهای تهرانی در ۱۶ دیدار نخستین خود در فصل ۱۳۹۴-۱۳۹۳ برابر تیمهای سپاهان، نفت تهران، فولاد، ذوب آهن و پرسپولیس شکست خوردند. بعد از حضور قلعهنویی در سپاهان و در نهمین دوره لیگ برتر صمد مرفاوی بهعنوان سرمربی استقلال انتخاب شد و او در ۱۶ دیدار ابتدایی فصل ۱۳۹۰-۱۳۸۹ با مواجه شدن با ۳ شکست برابر استقلال اهواز، ذوبآهن و راه آهن نتایج بدی نداشت؛ اما بهمرور زمان تیمش بهجای پیروزی به کسب تساوی بسنده کرد. شاگردان مرفاوی در این فصل آمار ۱۶ برد، ۱۱ تساوی، ۷ شکست و تکیه به رتبه سومی را از خود بهجا گذاشتند.