به گزارش نقش فردا به نقل از شادا، محمدرضا حاجیجعفری معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسبوکار در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیما اظهار کرد: از بین ۲۰ عنوان مجوزی که در هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار برای قوه قضاییه به تصویب رسیده، تنها چهار عنوان به درگاه اتصال شده است.
وی ادامه داد: اتصال به این معنی است که متقاضی ثبت درخواست خود را انجام دهد و سرویس تبادل بین درگاه ملی مجوزها و درگاه تخصصی رخ دهد ولی تاکنون متقاضی نتوانسته بهغیراز این ۴ دستگاه به درگاه متصل شود. بدین معناست که اتصال دستگاههای زیرمجموعه قوه قضاییه برقرار نیست.
وی بیان کرد: دستگاههای ذیل قوه قضائیه، مجوزهای مالکیت معنوی شامل ثبت اختراع، ثبت برند، ثبت طرح صنعتی، مرکز وکلا و مرکز شورای حل اختلاف به درگاه متصل نیستند.
حاجیجعفری از اتصال ۴۰ دستگاه به درگاه از ابتدای راهاندازی خبر داد و عنوان کرد: مردم میتوانند درخواستهای خود را برای این دستگاه ثبت کنند و ادامه مراحل را در درگاه تخصصی دستگاه مربوطه را انجام بدهند که همچنان این اتفاق در قوه قضاییه رخ نداده است.
وی با اشاره به قانون اصلاح مواد یک و هفت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تصریح کرد: این قانون تمام دستگاههای اجرایی را از سال ۱۴۰۰ ملزم کرده تا به درگاه ملی مجوزها متصل شوند. وزارت اقتصاد نیز گزارشهای اتصال دستگاهها را دورهای، ماهانه و سالانه به کمیسیون جهش تولید بهعنوان متصدی امر درگاه برای اعمال نظارت بر کلیه دستگاهها و کمیسیون اصل ۹۰ بهعنوان مسئول نظارت بر اجرای کلیه قوانین و مقررات، از جمله دبیرخانه هیئت مقرراتزدایی و درگاه ملی مجوزها ارسال میکند.
وی با بیان اینکه کلیه مکاتبات در خصوص درگاه با ریاست مجلس شورای است، بیان کرد: رئیس مجلس دو عضو در هیئت مقرراتزدایی را معرفی کرده و تنظیمگری این حوزه را شخصاً و رأساً به عهده دارد.
حاجیجعفری با تأکید بر اینکه درگاه ملی مجوزها بههیچعنوان مدارک تخصصی را بررسی نمیکند، افزود: درگاه در فرایندهای تخصصی دخالت نمیکند و صرف واسط است، درگاه بههیچعنوان در صلاحیتهای تخصصی دستگاهها دخالت نمیکند و فرایند احراز صلاحیت در درگاه تخصصی توسط دستگاه انجام میشود.
وی با بیان اینکه دقیقاً دستورالعملهای قوه قضاییه برای صدور مجوزهای این قوه در درگاه بارگذاری شده است، گفت: ما کلیه زیرساختهای فنی لازم برای درگاه تخصصی دستگاهها به درگاه ملی مجوزها فراهم کردیم، طوری که ۹۹ درصد از دستگاههای اجرایی به این درگاه متصل شدند و عدم اتصال قوه قضائیه اختلال از سوی درگاه ملی مجوزها نیست.
حاجیجعفری گفت: بیشتر دستگاههای ذیل قوه قضائیه از جمله مرکز آمار و سردفتران به این درگاه متصل شدهاند.