پس از گذشت چند روز شایعاتی درباره سلامتی سردار اسماعیل قاآنی مطرح شد و شبکههای عبری و عربی ادعا کرد سردار قاآنی در لبنان حضور داشته و حتی کانال ۱۲ اسرائیل احتمال مجروح شدن او را در بمباران بامداد جمعه ۱۳ مهر بیان کرده است.
از سوی دیگر غیبت فرمانده نیروی قدس سپاه در نماز جمعه تاریخی به امامت رهبر انقلاب در مصلی تهران چشمگیر بود. آخرین باری که قاآنی در رسانهها مشاهده شد در دفتر نماینده حزبالله در تهران بود؛ این دیدار دو روز پس از ترور حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در حمله هوایی اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت صورت گرفت.
همچنین، یک کلیپ در فضای مجازی انتشار یافته که مجری تلویزیون ایران در آن خبر میدهد که سردار قاآنی سالم است، اما لازم به ذکر است که این فیلم مربوط به هفته گذشته است.
خبری از نزدیکان سردار
در این خصوص یکی از نزدیکان سردار در شبکههای اجتماعی با تکذیب اخبار منفی درباره ایشان، از سلامت حال سردار قاآنی خبر داده است.
خبر یکی از رسانههای اسرائیلی
از سوی دیگر حساب توییتر ترور آلارم، رسانه اسرائیلی خبر از سلامت فرمانده نیروی قدس ایران داده است.
افکار عمومی منتظر سلامتی سردار
حالا با وجود اطلاعات و گزارشهای مختلف درباره وضعیت سردار اسماعیل قاآنی، مراجع رسمی و نظامی نظیر روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در داخل کشورهنوز موضع گیری رسمی نکردهاند و اطلاعات دقیقتری در دسترس نیست.
بعضی از منابع نزدیک به رژیم اسرائیل هم در فضای مجازی مدعی شدند سردار قانی برای شرکت در مراسم تشییع پیکر سید حسن نصرالله به بیروت سفر کرده بود و براثر حملات رژیم صهیونیستی مجروح شده است.
سردار قاآنی کیست؟
پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی در بغداد، مقام معظم رهبری سردار اسماعیل قاآنی را به سمت فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب کردند. با وجود اینکه قاآنی برای ۱۲ سال به عنوان جانشین سردار سلیمانی در نیروی قدس سپاه خدمت کرده بود، اطلاعات کافی درباره وی به دلیل حضور رسانهای کمرنگ در دسترس نبود.
سردار قاآنی تا پیش از دهه ۹۰ به ندرت در مجامع عمومی شرکت میکرد و رسانهها اطلاعات زیادی درباره او منتشر نمیکردند. سردار اسماعیل قاآنی متولد مشهد است و ۶۲ سال سن دارد. او از سال ۱۳۵۸ به عضویت سپاه پاسداران در آمد. قاآنی با آغاز درگیریها در کردستان در سال ۱۳۵۹ به این منطقه رفت. در طول هشت سال دفاع مقدس قاآنی در سمتهای مختلفی در سپاه پاسداران حضور داشت. او تا سال ۶۶ فرمانده تیپ امام رضا (ع) بود و پس از آن نیز فرماندهی لشکر ۵ نصر را بر عهده داشت.
قاآنی در عملیاتهای مختلفی در جنگ تحمیلی نقش مهمی داشته که از جمله آنها میتوان به عملیات عاشورا، آزادسازی ارتفاعات گارکونی و فسیل در شمال میماک، عملیات والفجر هشت، تسخیر شبه جزیره فاو، عملیات کربلای یک، آزادسازی مهران، عملیات نصر هشت، استقرار نیروهای ایران در مائوت و کربلا پنج و تسخیر شلمچه اشاره کرد. آشنایی و نزدیکی قاآنی و سلیمانی هم به همان دوران جنگ تحمیلی و جلسات مناطق عملیاتی در سال ۶۱ بازمیگردد.
منبع: روزنو