پایان دوره رکود بازارها

معامله‌گران معتقدند با شروع سال 2024 به اتمام دوره رکود بازارها می‌رسیم. با بازگشایی بازار جهانی و رشد قیمت انس، بازار طلا و سکه داخل بر مدار افزایش بودند. قیمت سکه در 29 میلیون و 750 هزار تومان شروع به کار کرد و با افزایش 350 هزار تومانی تا 30 میلیون و 100 هزار تومان رفت و در نهایت در 30 میلیون تومان به کار خود پایان داد. حباب سکه با افزایش به 5 میلیون و 400 هزار تومان رسید. طلای آبشده هم در روز سه‌شنبه با افزایش وارد کانال 11 میلیون شد و تا حوالی 11 میلیون و 50 هزار تومان بالا رفت. حباب طلای آبشده که منفی شده بود در معاملات روز سه‌شنبه به بالای 100 هزار تومان در مثقال رسید.

در سمت رسمی بازار سکه، سکه رفاه تا 30 میلیون و 200 هزار تومان بالا رفت و در مرز 30 میلیون به کار خود پایان داد. همچنین در روز سه‌شنبه صندوق‌های طلای بورس همگی مثبت بودند.

در بازار شکاف قیمت سکه نقدی و کاغذی که تا یک میلیون و 500 هزار تومان بالا رفته بود در روز سه‌شنبه با رشد قیمت نقدی به 700 هزار تومان رسید.

معامله‌گران درمورد این اتفاق دو نظر داشتند؛ اول اینکه خریدار نقدی زیاد شده و کمتر کسی به فروش فکر می‌کند و نظر دوم اینکه این شرایط بازار موجب شده تا بلوکه بازار کم شود و این وضع در نهایت به نفع خریدار باشد. البته اگر بازار طلا از نیمه تعطیلی دربیاید به خاطر عرضه بیشتر می‌تواند این شکاف بیشتر شود.

قیمت دلار هرات 50 هزار و 100 تومان آغاز به کار کرد و با کاهش روند در بازار دبی، افت کرد و در 49 هزار و 900 تومان بسته شد. البته قیمت فردایی هرات بالای 50 هزار تومان معامله می‌شد. قیمت درهم امارات در 13 هزار و 820 تومان بازگشایی کرد و در ابتدا افزایش 10 تومانی داشت اما در ادامه با کاهش 30 تومانی نسبت به نرخ بازگشایی در 13 هزار و 790 تومان به کار خود پایان داد.

دست ایران از دلارهای عراق قطع می‌شود؟

بحث داغ بازار، تجارت با عراق و قوانین جدید ارزی عراق بود. از روز سه‌شنبه عراق ۵ کشور را به‌عنوان مقصد نقل و انتقال پول ممنوع کرد که ایران نیز یکی این کشور‌هاست. معامله‌‌گران معتقدند این موضوع بخشی از برنامه آمریکا در برابر ایران است.

از منظر معامله‌گران دست ایران از دلارهای عراق قطع می‌شود. جزییات ماجرا چیست؟ بازار ارز عراق هم مثل ایران، بازار آزاد و رسمی دارد و نرخ این دو بازار هم مثل ایران است یعنی برابری دلار در این دو بازار متفاوت است و دینار در بازار آزاد ارزانتر نسبت به دلار. حالا صادرکننده ایرانی باید دینار را از بازار آزاد بگیرد،‌ طبق محاسبات اکوایران صادرکننده اگه براساس بازار رسمی دینار می‌گرفت 38 هزارتومان گیرش می‌آمد اما با نرخ برابری دینار بازار آزاد نزدیک به 33 هزار تومان نصیبش می‌شود یعنی تقریبا فاصله بازار رسمی و آزاد 16 درصد برآورد می‌شود. حالا این دینار در بازار ما حتی با نرخ کمتری خریدار دارد.

معامله‌گران در کنار اتفاقی که در عراق برای صادرکننده افتاده یک موضوع دیگر را به آن اضافه کردند. از منظر معامله‌گران ثبات دلار در ایران و کاهش قیمت لیر ترکیه بر اساس دلار در ترکیه هم، بازار ترکیه‌ را از لحاظ جذابیت برای صادرات کم کرده و همانطور که در آمار چند روز پیش دیدیم صادرات ایران به ترکیه در حال کاهش است که از اثرات این اتفاق می‌باشد.

به عقیده تحلیل‌گران فنی قیمت طلای آبشده به محدوده مقاومتی رسیده و اگر انس طلا کاهشی شود، قیمت طلا و سکه از این کانال عقب می‌نشیند.

نکته بازار ارز این است که معامله‌گران با توجه به محدودیت‌ها، دستورها و مالیات می‌گفتند بهترین بازار برای نوسان‌گیران انس طلای جهانی است. گروهی می‌گفتند محدودیت و دستور هیچوقت یک بازار را درست نکرده و فقط باعث شده تا معامله‌گران فکر جایگزین باشند. با این اتفاق معامله‌گران می‌گویند نقدشوندگی بازار داخل افت پیدا می‌‎کند.