به گزارش نقش فردا؛ اگرچه این خبر در هفتم آبان به صورت گسترده در رسانهها منتشر شد، اما بر اساس اعلام امیرحسین یزدانپناه، رییس اداره اخبار مجلس و از نزدیکان محمدباقر قالیباف تاریخ این حکم به حدود یک ماه پیش از این بازمیگردد. به گفته آقای یزدانپناه انتشار مجدد این خبر با «شیطنت رسانهای» صورت گرفته است.
یزدانپناه با تاکید بر تاریخ صدور این حکم، اصل انتشار خبر در شرایط فعلی توسط رسانهها و چهرههای نزدیک به سعید جلیلی و کنایه درباره نوع روابط بین قالیباف و پزشکیان را نوعی تسویه حساب سیاسی خوانده و با تشریح سوابق زهرا مشیر در حوزه زنان گفته است که «با بازنشر خبر سوخته رجانیوز، العربیه و اینترنشنال و… چه سودی میبرند؟»
این داستان اما نام «زهرا سادات مشیرالاستخاره» را دوباره مورد توجه رسانهها قرار داد، نامی که در سالهای اخیر در ماجراهای مختلف مربوط به قالیباف، از هلدینگ یاس و خیریه امام رضا(ع) تا سیسمونی گیت، جزء اسامی اصلی بود.
مشیرالاستخاره متولد ۱۳۴۰ و همسر محمدباقرقالیباف، رییس فعلی مجلس شورای اسلامی است. او دانشآموخته جامعهشناسی و مدرس دانشگاه است که مدتی نیز به عنوان ریاست دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال دانشگاه آزاد و هیئت منصفه دادگاه مطبوعات فعالیت داشته است.
مشیرالاستخاره در ۲۱ سالگی با محمدباقر قالیباف که همسایه آنها در طرقبه بود، ازدواج کرده است. خطبهٔ عقد این زوج توسط امام خمینی جاری شده و ثمره این ازدواج سه فرزند به نامهای الیاس، اسحاق و مریم است.
مشیر الاستخاره و فعالیت در شهرداری تهران
از همسرانی که در سازمانهای تحت نظارت همسرشان، پستی دارند میتوان به زهرا مشیر همسر قالیباف اشاره کرد. در زمان شهرداری قالیباف، مشیر مشاور و مدیرکل امور بانوان شهرداری بود. در سالهای بعد این مساله یکی از سوالات و ابهامات مطرح شده پیرامون قالیباف شد و حتی در یکی از نشستهای دانشجویی؛ یکی از دانشجویان از قالیباف در این باره سوال کرد.
قالیباف اما تاکید کرد که مشیر برای شهرداری به صورت رایگان فعالیت میکرده است: «خانم بنده به هیچ عنوان تا کنون نه از شهرداری تهران حقوق گرفته، نه از امکان خاصی استفاده کرده و نه حتی بیمه شهرداری شده است. ایشان به خاطر رشته تخصصی، کارهایی اجتماعی و کمکهایی که تا کنون در بخش اقشار ضعیف اجتماعی و در بحث زنان سرپرست خانوار و زنان زندانی دارد در شهرداری مشغول به فعالیت هست».
مشیر پس از نامزد شدن قالیباف در انتخابات ریاستجمهوری ایران ۱۳۹۲ از مدیریت کل امور بانوان شهرداری تهران استعفا کرد تا در صورت انتخاب همسرش حضوری فعال در دولت وی داشته باشد.
مشیرالاستخاره و مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا
نقش مشیر در مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا و کمک مالی و در اختیار گذاشتن زمین از طرف شهرداری تهران به این مؤسسه در زمان ریاست محمدباقر قالیباف، یکی از اصلیترین حواشی پیامون اوست که موجب بررسی این موضوع توسط شورای شهر قبلی تهران شد.
ماجرا از جایی شروع شد که روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران در شماره ۲۴ دی ماه ۱۳۹۱ در صفحه هشت خود آگهی مناقصهای را کار میکند که بیانگر تغییرات موسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) است. در لیست اعضای هیئت مدیره این موسسه که تا تاریخ ۱۱/۹ / ۱۳۹۳ اعتبار دارد، نام زهرا سادات مشیر استخاره دیده میشود.
در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ احمد حکیمیپور، عضو شورای شهر وقت تهران در گفتوگو با «رویداد۲۴» میگوید که «درباره خیریه امام رضا (ع) بحثها و ابهامات زیادی وجود دارد که متاسفانه به خاطر همکاری نکردن برخی اعضاء شورا این پیگیریها راه به جایی نبرده است در حالی که ما بارها در شورا خواستیم که ناظری برای این خیریه مشخص شود که اکثریت اعضاء به این خواسته رای مثبت ندادند».
او در این گفتوگو همچنین تاکید شده است که «فعالیتهای این خیریه که از نام امام هشتم بهره میبرد، بسیار مبهم است و اگر قرار باشد شهرداری به هر خیریهای کمک کند ایران پر است از خیریه. این خیریه از جمله مواردی است که اداره آن در دست نزدیکان آقای قالیباف است».
بهمن سال ۱۳۹۸ در حالی که محمدباقر قالیباف برای انتخابات مجلس یازدهم ثبتنام میکرد اخباری از بررسی نامهنگاریها و اسناد درباره چگونگی واگذاری زمینها به خیریه زهرا مشیر استخاره همسر قالیباف، در شهرداری تهران منتشر شد.
در همان سالها، قالیباف در توضیح واگذاری زمینها به خیریه همسرش زهرا مشیر استخاره گفته بود: «از همان چند سال گذشته در بنیاد شهید دنبال کردند تا بیمارستانی که مایه افتخار در حوزه مغز و اعصاب باشد را بسازیم.
این بیمارستان هماکنون در حال نهایی شدن است تا به عنوان بزرگترین مرکز مغز و اعصاب ایجاد شود، این بیمارستان یک هیات امنا دارد که خیریه امام رضا(ع) با ۹ عضو آن را پایهگذاری کرده و شخصیتهای بزرگی نیز از چهرههای ملی و علما عضو هیات امنا هستند، یک عضو هیأت امنای این خیریه نیز همسر بنده است، کل این بیمارستان هم وقف است، اما ببینید چه حرفهایی میزنند؟».
گلایه منتقدان، با توضیح قالیباف پایان نیافت؛ زمانی که حافظی در شورای وقت شهر تهران حضور داشت، گفته بود ابعاد ماجرا و میزان زمینی که به خیریه داده شده، از آن چیزی که قالیباف میگوید بزرگتر است و «زمینی به مساحت ۴۹۶۰۸ متر در منطقه ۲۲ تهران به موسسه خیریه متوسلین به امام رضا داده شده است.»
رویداد۲۴ در آن زمان در گزارشی اختصاصی اسناد مکاتبه معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با حراست را منتشر کرد که در آن شیوه عجیب واگذاری زمینها و پرداخت ۲۵۰ میلیارد تومان بدون سند قید شده بود.
مشیرالاستخاره و سیسمونی گیت
هشتگ سیسمونی گیت یکی از ترندهای توئیتر فارسی در پی سفر همسر و دختر و داماد محمدباقر قالیباف به ترکیه بود.
فروردین ۱۴۰۱ تصاویری از زهرا مشیرالاستخاره، مریم قالیباف و همسرش در فرودگاه تهران همراه با حجم زیادی از بار توسط وحید اشتری فعال عدالتخواه منتشر شد. وحید اشتری بعدها گفت که بعد از شنیدن خبر با راستیآزمایی در تماس با مسئولان هواپیمایی معراج اطمینان حاصل کرد که زهرا مشیر، همسر، امیررضا بحیرایی، داماد، و مریم، دختر محمدباقر قالیباف ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ با پرواز شماره ۴۸۰۴ هواپیمایی معراج از استانبول با حجم زیادی از بار، شامل سیسمونی و کالسکه نوه قالیباف که از استانبول خریداری شده وارد تهران شدهاند.
در سالهای بعد و پس از شکایت خانواده قالیباف نزدیکان قالیباف مطرح کردند که چنین اضافه باری وجود نداشته است و تصاویر منتشر شده از حجم بار دستکاری شده است. دختر قالیباف نیز در برنامه تلویزیونی ایام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در صداوسیما گفت که برای خرید سیسمونی به ترکیه نرفته بلکه تنها برای سفر به ترکیه رفته بوده است.
منبع: روزیاتو