به گزارش گروه ترجمه نقش فردا؛ الهام جوادی – آویچای آدرایی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه خود در شبکه اجتماعی خود به کسانی که به دلیل حملات اسرائیل مجبور به مهاجرت از مناطق جنوبی لبنان شده اند، هشدار داد.
آدرایی خطاب به ساکنان تمام روستاهای لبنان که مجبور به ترک منازل خود برای امنیت خود شدند، گفت: حملات ارتش اسرائیل ادامه دارد، برای امنیت خود تا اطلاع ثانوی به خانه های خود باز نگردید.
در حالی که این حملات جان غیرنظامیان، به ویژه کودکان و زنان را به خطر می اندازد، لبنانی ها تلاش می کنند به مناطقی که آنها را امن تر می دانند، برسند.
لبنان یکی از “بزرگترین جنبش های مهاجرت” را تجربه می کند که از زمان حملات اسرائیل در سال 2006 به خود دیده است.
بمباران اسرائیل، به ویژه در جنوب لبنان، بسیاری از شهرها و روستاها به ویژه شهرهای سور و نباتیه را هدف قرار داده است. این حملات موج عظیمی از مهاجرت را در جغرافیای وسیعی که از جنوب به شمال تا طرابلس گسترش مییابد، به راه انداخت.
هزاران لبنانی که جاده ساحلی را دنبال میکنند، برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن توسط بمبهای اسرائیل، سفر مهاجرتی دشواری را به صیدا انجام میدهند که آن را نسبتاً امنتر میدانند، و سپس به بیروت پایتخت و طرابلس در شمال میرسند.
لبنانی هایی که از جنوب فرار می کنند اغلب در مدارس و دیگر مراکز اضطراری مستقر می شوند.
به دلیل تراکم بیسابقه ترافیک و کمبود نیازهای اولیه، مردم لبنان به تردد در شرایط دشوار جادهها ادامه میدهند.
لبنانیها، از جمله بسیاری از زنان و کودکان، که تقریباً ساعتها در وسایل نقلیه خود ماندهاند، به جستجوی مراکز سرپناه یا خانههای اجارهای بدون آب و غذا پرداختند.
طبق مشاهدات تراکم جدی در مدارس و مراکز سرپناهی به ویژه در شهر صیدا در نزدیکی جنوب وجود دارد، برخی از خانواده ها نیز به طرابلس در شمال رسیدند.
بسیاری از خانوادهها در شهرهای شرقی بقاع و بعلبک که هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفتند و از مردم خواستند با اعلامیههایی که از هوا پرتاب میشد خانههای خود را ترک کنند و به مکان های امن تر بروند.
برخی از خانواده ها ترجیح دادند به سوریه بروند. به گزارش رسانه های لبنانی، فعالیت های مهاجرتی شدیدی در ورودی مرز زمینی با سوریه وجود دارد.
مصطفی حکازی، عضو شورای شهرداری صیدا و رئیس موقعیت های اضطراری گفت: “ده ها پناهگاه در صیدا افتتاح شده است. ما در حال تجربه یک حرکت مهاجرتی بی سابقه هستیم که ما را به یاد جنگ سال 2006 می اندازد.”
حکازی ادامه داد: تعداد افراد مستقر در مدارس صیدا حدود 3 هزار نفر است و بیش از 5 هزار نفر همچنان در انتظار تامین سرپناه هستند و تلاش می کنیم مواد غذایی اولیه را برای آوارگان تامین کنیم، نیازها بسیار زیاد است. اما فرصت ها محدود است، تخت و پتو کم داریم.»
یک فرد اهل لبنان که از شهر دیر قانون در جنوب لبنان آواره شده است، می گوید: «این سفر که در یک روز عادی با ماشین کمتر از یک ساعت طول می کشد، برای آوارگان بیش از 12 ساعت طول می کشد.
وی ادامه داد: “یک روز کامل طول کشید تا از صور به صیدا رسیدیم. من مکانی می خواهم تا زمانی که اوضاع آرام شود، بمانم. این اولین بار است که در طول جنگ خانه خود را در جنوب لبنان ترک می کنم. خانه های اطراف ما بمباران شده است و همسایگانم مرده اند.»
فرد دیگری که از جنوب لبنان آواره شده است، اظهار داشت که ظرف 12 ساعت به شهر صیدا رسیده و وضعیت جاده ها “بسیار دشوار” است.
برخی از افراد آواره به دلیل حملات خشونت آمیز ارتش اسرائیل نه به صیدا یا پایتخت بیروت، بلکه به طرابلس در شمال این کشور مهاجرت کردند. مردم لبنان با آوارگان همبستگی نشان می دهند.
انجمن ها و هیئت های محلی در طرابلس پاکسازی مراکز اقامتی، جمع آوری کمک های مالی و همکاری با سازمان های غیردولتی را برای ایجاد اسکان مناسب برای آوارگان آغاز کردند.
فردی که از جنوب لبنان آمده بود گفت که به دلیل ازدحام جاده ها حدود یک روز طول کشید تا به بیروت و سپس به طرابلس رسید.
وی افزود: “در طرابلس از ما با احترام استقبال شد و مردم درب خانه های خود را به روی ما باز کردند. وضعیت در جنوب یک ویرانی همه جانبه و غم انگیز است و کشته ها و مجروحان بر روی زمین افتاده اند.”
ارتش اسرائیل از بامداد 23 سپتامبر صدها حمله هوایی به شهرهای جنوبی لبنان و همچنین مناطق بقاع و بعلبک انجام داده است.
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که در این حملات 569 نفر از جمله 50 کودک و 95 زن کشته و 1835 نفر زخمی شدند.
موج مهاجرت از مناطق جنوبی کشور به بیروت پایتخت و مناطق شمالی همچنان ادامه دارد.