انس طلا کاهش نرخ بهره را پیشخور میکند
مجتبی دیبا، تحلیلگر بازارهای مالی به تحلیل بازار طلا پرداخته و عنوان میکند: از میان فاکتورهای اثرگذار بر بازار طلا، دلار فعلا در منطقه بین ۵۸ تا ۶۰ هزار تومان گرفتار است. اما در بازار جهانی طلا انس حرکت رو به بالای خود را آغاز کرده و دوباره ATH جدیدی را ثبت کرد. دلیل آن هم آمدن تورم خوب آمریکا بود. این میزان تورم احتمال کم کردن نرخ بهره در همین هفته را بالا میبرد.
از همین رو به گفته او حرکات انس جهانی ظاهرا پیش خور کردن کاهش نرخ بهره است. اگر درجلسه آینده فدرال رزرو که چهارشنبه این هفته برگزار میشود شدت و حدت کاهش نرخ بهره زیاد باشد، آنجاست که بازار پس میزند و ما انتظار اصلاح را در انس جهانی نیز خواهیم داشت. با این اوصاف در مجموع این هفته برای بازار بسیار مهم است. مدل ارائه کلامی که فدرال رزرو دارد باید زیر نظر گرفته شود، اما در نگاه بلند مدتتر انتخابات آمریکا نیز تاثیرگذار خواهد بود. اگر کاملا هریس روی کار بیاید، با توجه به بالا رفتن مالیاتها میتواند در اوراق قرضه تسهیلات بگذارد و این باعث کاهش انس میشود.
سقف قیمت سکه و طلای ۱۸ عیار در دو روز آینده
دیبا در ادامه میافزاید: اگر بخواهیم روند قیمت سکه را با توجه به حرکات انس بررسی کنیم باید به حباب آن توجه داشت. حباب به معنی تفاوت بین ارزش ذاتی یک کالا با قیمت عرضه آن است. فضای قبلی که مدنظر داشتیم ۴۳۴۰۰ بود و به نظر میرسد ۴۴۶۰۰ را نیز تاچ کند. این اتفاق به نظرم با توجه به بسته بودن بازارهای جهانی در یکی دو روز آینده روی خواهد داد. سکه در حال حاضر حباب مثبت بالایی گرفته و این نکته برای سرمایه گذاران میتواند تاثیرگذار باشد.
به گفته وی طلای ۱۸ عیار هم اگر روی ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان تثبیت شود حرکتش را به سمت ۳ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان سرعت میبخشد. در این مورد نیز حباب را باید نظر گرفت.
ارتباط دلار و طلا کمرنگ شد
این کارشناس بازارهای مالی قطع شدن ارتباط دلار و طلا را موقتی میداند و توضیح میدهد: معمولا به صورت سنتی و مطلوبش این است که انس معمولا یک تاثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی در بازار طلا داشته باشد. نزدیک ۷۰ درصد قیمت باید متاثر از دلار باشد، اما الان این اتفاق نمیافتد. اگر دلار هم رشد میکرد حباب بازار کمتر میشد و تحرکات طلا ادامهدار میشد، اما الان ما یک مناطقی داریم که احتمالا آن را میبیند و بعد ریزش را شاید شاهد باشیم، چون این دو همسان حرکت نکردند و فاکتور اساسی همچنان حرکت دلار است.
کم شدن نرخ نفت، دلار را افزایش خواهد داد؟
مجتبی دیبا در پیش بینی قیمت دلار میگوید: کم شدن نرخ نفت در جهان خبر بدی برای آینده قیمت دلار است. حالا باید ببینیم دولت جدید چه راهکاری دارد و از طرف دیگر مواجهه دولت با دولت جدید آمریکا چگونه خواهد بود. اما اگر شرایط همینطور باقی بماند، دلار در منطقه بین ۵۸ تا ۶۰ هزار تومان گرفتار خواهد بود. مگر این که اخبار خیلی مهم سیاسی بیاید و بازار را جهت بدهد و تا ۶۲ هزار تومان ببرد. ولی فعلا با توجه به همه توضیحات بازار کمپلکس میشود و فعلا حرکت بزرگی را حداقل تا آبان ماه شاهد نباشیم.
به باور او، علاوه بر این، مواجهههای دولت با شرایط منطقهای و جهانی نشان دهنده یک نوع تعامل زیرپوستی است. در این صورت شاید راهکارهای بهتری برای فروش نفت در ایران ایجاد بشود و مجبور نباشیم نفت را با تخفیف بفروشیم. شاید راهی پیدا شود که ایران بتواند به صورت خیلی درست و بدون تحریم نفت بفروشد. با انجام این کار هنگام پایین آمدن قیمت نفت خیلی شرایط بغرنجی را تجربه نخواهیم کرد. در غیر این صورت دلار تا ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان هم خواهد رسید.
منبع: اقتصاد24