شنبه 13 اردیبهشت 1404

اخبار برگزیده

اخبار مهم

یادداشت

مدیرعامل گروه پژوهش صنعتی مدرن:
کارگران، ستون‌های خودکفایی کشورند

مراسم گرامیداشت روز جهانی کارگر با حضور جمعی از مسئولان شهرستان شهریار، کارکنان شرکت پژوهش صنعت مدرن و مدیران صنعتی برگزار شد

به گزارش نقش فردا؛ علی چنگی، مدیرعامل این مجموعه، با گرامیداشت مقام کارگر، بر اهمیت نیروی کار به‌عنوان موتور محرک اقتصاد ملی تأکید کرد و گفت: «اگر امروز ایران در بسیاری از حوزه‌های صنعتی به خودکفایی رسیده، این دستاورد چیزی جز حاصل تلاش صادقانه، اندیشه خلاق و دستان توانمند کارگران نیست.»

photo ۲۰۲۵ ۰۵ ۰۲ ۱۷ ۴۵ ۴۸ 2

چنگی با اشاره به روح همدلی و کار جمعی در چنین مناسبت‌هایی اظهار داشت: «مذهب ما تأکید دارد که دست خدا با جماعت است. گردهمایی‌هایی مانند امروز، فرصتی است برای تجدید عهد، هم‌افزایی و انتقال تجربه، چراکه کار، فقط فعالیت فیزیکی نیست؛ کار، تجلی اندیشه و تعهد است.»او با بازخوانی یک جمله تاریخی از امام خمینی (ره) افزود: «وقتی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی فرمودند عرق کارگر از خون شهید مقدس‌تر است، در حقیقت کار را در زمره مقدس‌ترین اعمال انسانی قرار دادند. کارگر با تعهد به ساخت و آبادانی، همان رسالتی را دنبال می‌کند که شهید در میدان نبرد برای آن جان می‌سپرد.»

مدیرعامل گروه پژوهش صنعتی مدرن در ادامه، با نگاهی به تاریخچه صنعت در ایران، به اهمیت خودکفایی صنعتی اشاره کرد و گفت: «در اوایل دهه ۶۰، بیش از ۹۵ درصد قطعات مورد نیاز خودرو و صنعت، وارداتی بود. بسیاری از مردم برای تهیه ساده‌ترین قطعات خودرو، ناچار بودند شب‌ها در صف بخوابند. اما امروز، به لطف تلاش شما کارگران، بیش از ۹۵ درصد همین قطعات در داخل کشور تولید می‌شود.»او ادامه داد: «اگر در گذشته برای تهیه یک دیسک و صفحه باید چند شب مقابل تعمیرگاه می‌خوابیدند، امروز کارخانه‌های داخلی قادرند در کمتر از چند ساعت ده‌ها هزار قطعه را روانه بازار کنند. این اتفاق در شرایطی رقم خورده که بیش از پنج دهه تحریم بر کشور تحمیل شده است.»

علی چنگی با اشاره به تغییر بافت بازار و صنعت نیز تصریح کرد: «روزی بود که بیش از ۹۰ درصد کالاهای موجود در بازار، وارداتی بود. اما امروز بیش از ۹۸ درصد اجناس و قطعات مورد نیاز، تولید داخل است. این معجزه کارگر ایرانی است، اما صدا و سیمای ما کمتر به تصویر کشیده است.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود، کار را جلوه‌ای از صفات الهی دانست و افزود: «خداوند بزرگ‌ترین خالق هستی است. ما نیز با کار و تولید، پرتویی از آن آفرینش را در زمین به ظهور می‌رسانیم. خلق یک محصول، حتی یک قطعه کوچک، نماد حضور روح خدایی در انسان است.»

چنگی تأکید کرد: «نیروی کار فقط به بازو نیست. بزرگ‌ترین سرمایه صنعت، ذهن خلاق و منش کارگر است. امروز اگر جامعه سرپاست و اقتصاد می‌چرخد، به برکت انسان‌هایی است که بی‌ادعا، صادقانه و با عزت کار می‌کنند.»او در پایان با دعوت به برگزاری مستمر چنین گردهمایی‌هایی گفت: «این کارخانه، برای بسیاری از ما خانه اول شده است. قدردان خود و همکاران‌مان باشیم و بکوشیم جایگاه کارگر ایرانی را بیش از پیش ارتقاء دهیم.»مدیرعامل گروه پژوهش صنعتی مدرن سخنان خود را با شعری از فردوسی به پایان رساند:«بکارید و ورزید و خود بدروید، که گاه خویش سرزنش نشنوید»

 

قلب تپنده اقتصاد، نیروی کار ایرانی است

photo ۲۰۲۵ ۰۵ ۰۲ ۱۷ ۴۵ ۴۸

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهریار نیز در این مراسم گفت : با کمترین امکانات، بیشترین خروجی را شما کارگران خلق کرده‌اید.محسن زائری، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان، با تمجید از جایگاه والای کارگران، آنان را موتور محرک توسعه اقتصادی کشور خواند.زائری ضمن تشکر از مدیریت و کارکنان گروه پژوهش صنعت مدرن برای برگزاری این مراسم، اظهار داشت: «این مناسبت بهانه‌ای است برای قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی شما عزیزان، و مهم‌تر از آن، فرصتی برای فرهنگ‌سازی در تجلیل از جایگاه کار و کارگر. باید این فرهنگ فقط به یک روز محدود نشود، بلکه در طول سال استمرار داشته باشد.»

وی با اشاره به شرایط دشواری که کارگران در آن فعالیت می‌کنند، افزود: «شما کارگران شریف، با کمترین امکانات، بیشترین بازدهی را خلق کرده‌اید؛ چه در سطح کارخانه و چه در سطح اقتصاد کشور. ردپای تلاش شما در همه‌جای توسعه ملی به چشم می‌خورد.»رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهریار در ادامه، با اشاره به منشأ تاریخی روز جهانی کارگر گفت: «خاستگاه این روز به اعتراضات کارگری در شیکاگو در سال ۱۸۸۶ بازمی‌گردد و بعدها در کنفرانسی در پاریس، اول ماه مه به‌عنوان روز جهانی کارگر به رسمیت شناخته شد. این روز نماد سال‌ها مقاومت، تلاش و حق‌طلبی نیروی کار در سراسر جهان است.»

زائری با اشاره به سخنان پیشین علی چنگی، مدیرعامل گروه پژوهش صنعتی مدرن، گفت: «سخنان آقای چنگی جامع، دقیق، و آمیخته با نگاه فلسفی، دینی و صنعتی بود. واقعاً سخن دیگری نمی‌ماند جز تأکید دوباره بر نقش حیاتی کارگران در پیشرفت کشور.»وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به آینده صنعت کشور گفت: «امیدواریم با اتکای به همین نیروی کار توانمند، با همراهی و همدلی، بتوانیم آینده‌ای بهتر برای صنعت و اقتصاد کشور بسازیم. دست یکایک شما را به گرمی می‌فشارم.»

 

همدلی، رمز عبور از بحران‌های اقتصادی است

photo ۲۰۲۵ ۰۵ ۰۲ ۱۷ ۴۵ ۴۷

درادامه این مراسم سید احمد حسینی رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو ، با نگاهی متفاوت و تأمل‌برانگیز به مفهوم کار و کارگری، بر هم‌افزایی و همدلی میان کارگران و کارفرمایان تأکید کرد.حسینی در ابتدای سخنان خود با تبریک این روز به تمام تلاشگران عرصه تولید و خدمات، گفت: «روز کارگر نه تنها یک مناسبت تقویمی، بلکه جایگاهی است که در ذهن و قلب هر انسان مسئولیت‌پذیر نقش بسته است. روز کسانی است که بی‌ادعا، اما با تمام وجود، چرخ زندگی و اقتصاد را به گردش درمی‌آورند.»وی در ادامه اظهار داشت: «اما اجازه بدهید امروز از زاویه‌ای دیگر نگاه کنیم. این روز فقط روز کارگر نیست، بلکه روز اندیشیدن به اکوسیستم کار است. ما نباید کارگر و کارفرما را دو سوی یک میدان متقابل بدانیم. بلکه این دو، مانند دو بال یک پرنده‌اند؛ یکی بدون دیگری نمی‌تواند پرواز کند.»

رئیس اتحادیه لوازم یدکی با اشاره به وضعیت اقتصادی فعلی کشور و فشارهای مضاعف بر هر دو قشر افزود: «کارگران با چالش‌هایی چون کاهش قدرت خرید، دغدغه مسکن، درمان و معیشت روبه‌رو هستند، اما کارفرمایان نیز بار سنگینی بر دوش دارند؛ از تأمین مواد اولیه تا مقابله با مالیات، تورم، رکود و حفظ اشتغال در سخت‌ترین شرایط.»حسینی نقش نهادهای صنفی را در این میان حیاتی دانست و گفت: «اتحادیه‌ها باید پل باشند، نه دیوار. ما باید هم صدای کارگر باشیم و هم زبان کارفرما. باید ادبیات گفت‌وگو را جایگزین ادبیات مطالبه‌گری صرف کنیم. گفت‌وگویی که در آن هر دو طرف احساس احترام و درک متقابل داشته باشند.»

او با تأکید بر ضرورت تقویت سرمایه انسانی و انگیزه در محیط‌های کار، خاطرنشان کرد: «تولید ملی، اشتغال پایدار، عدالت اجتماعی و امنیت شغلی تنها زمانی محقق می‌شود که کارگر دلگرم و کارفرما امیدوار باشد. این هم‌افزایی، رسالت همه ماست؛ از دولت گرفته تا اتحادیه‌ها و بدنه تولید.»در پایان، حسینی قول داد که به عنوان یکی از نمایندگان صنفی، برای رساندن صدای کارگران و دغدغه‌های کارفرمایان به مسئولان، از هیچ تلاشی دریغ نکند و افزود: «امیدوارم روزی برسد که وقتی از کار سخن می‌گوییم، تنها از رنج آن نگوییم، بلکه از رضایت، انگیزه و آرامش نیز حرف بزنیم.»

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

کپی‌رایت ۲۰۲3, تمامی حقوق متعلق است به نقش فردا است @ طراحی شده در آتلیه نقش فردا