چهارشنبه 21 شهریور 1403

اخبار برگزیده

اخبار مهم

یادداشت

روش بالا رفتن دور موتور خودروی گیربکس اتوماتیک چیست؟

بالا بردن دور موتور در خودروی گیربکس اتوماتیک تا حدودی با وسایل نقلیه دنده دستی تفاوت دارد و در مقاله پیش رو می‌خواهیم این کار را آموزش دهیم.
به گزارش نقش فردا- برای بسیاری از رانندگان بالا بردن دور موتور ضرورتاً چیز خوبی نیست، زیرا می‌تواند به دیگران این پیغام را دهد که شما به دنبال رانندگی خشن و نادرست هستید و یا اینکه بدتر از آن یک مشکل جدی در موتور یا گیربکس خودرو وجود دارد. البته بالا بردن دور موتور موضوعی غیرعادی برای خودرو‌های مسابقه‌ای نیست. همچنین این کار می‌تواند از برخی جنبه‌ها مثبت نیز باشد که یکی از آن‌ها کمک به بالا رفتن دمای موتور برای بررسی روغن یا دیگر مایعات مهم آن است. همچنین در روز‌های سرد زمستان نیز این کار به گرم شدن موتور کمک خواهد کرد هرچند بسیاری از کارشناسان انجام چنین کاری را توصیه نمی‌کنند.

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک

اگر نمی‌دانید بالا بردن دور موتور خودرو چیست باید گفت این عبارت کاملاً گویاست و شامل استفاده از پدال گاز برای افزایش دور موتور RPM است. دور موتور RPM را می‌توان از طریق پشت آمپر‌ها و دورشمار بررسی کرد و همان‌طور که می‌دانید هرچقدر دور موتور خودرویی بالاتر برود قدرت و سرعت موتور نیز افزایش خواهد یافت. به‌طورکلی، افزایش دور موتور در فواصل زمانی طولانی‌مدت شاید یک رفتار مطلوب برای وسیله نقلیه باشد، اما اگر به مدت طولانی و مداوم این کار انجام شده و راننده همواره به دنبال رسیدن به ردلاین باشد آسیب‌های زیادی به موتور خودرو وارد خواهد شد.

البته باید دانست روش‌های ایمنی برای بالا بردن دور موتور خودرو وجود دارد و این کار را می‌توان با خودرو‌های گیربکس دستی و اتوماتیک انجام داد. در خودرو‌های گیربکس دستی فرایند کار بسیار راحت است و برای این منظور فقط کافی است پدال گاز را اندکی فشار دهید تا دور موتور بیشتر شود؛ اما در این مقاله می‌خواهیم بالا بردن دور موتور خودروی گیربکس اتوماتیک را شرح دهیم. باید دانست دلایل دیگری هم برای افزایش دور موتور خودرو وجود دارد و این فرایند در خودرو‌های اتوماتیک نیز نسبتاً راحت خواهد بود. فرقی نمی‌کند که می‌خواهید موتور و مایعات داخل آن را گرم کنید یا اینکه دلیل صدا‌های عجیب آن را پیدا کنید چراکه برای بالا بردن دور موتور خودروی گیربکس اتوماتیک کافی است این کار‌ها را انجام دهید:

 

زمانی که خودرو در حالت پارک قرار دارد موتور را روشن کرده و اجازه دهید چند دقیقه‌ای در حالت درجا کار کند تا به خوبی گرم شود.
نکته بسیار مهم این است که باید اجازه دهید روغن‌موتور گرم شود تا به خوبی عمل روان کاری قطعات را انجام دهد.
با گرم شدن موتور و روغن داخل آن، گیربکس اتوماتیک را در حالت خلاص N قرار دهید.
به آرامی پدال گاز را فشار دهید و به بالا رفتن دور موتور در پشت آمپر‌ها دقت کنید.
همچنین به آرامی میزان فشار روی پدال گاز را کمتر کنید.
تا زمانی که می‌خواهید افزایش و کاهش فشار تدریجی روی پدال گاز را ادامه دهید تا علت مشکل موتور را پیدا کرده و یا اینکه دمای آن به نقطه ایده آل برسد.

این مراحل را می‌توان در حالتی که گیربکس در حالت پارک قرار دارد نیز انجام داد. البته باید به این نکته دقت کرد که برای بالا بردن دور موتور خودروی گیربکس اتوماتیک حتماً باید گیربکس در حالت پارک یا خلاص قرار داشته باشد چراکه از حرکت ناگهانی و ناخواسته خودرو جلوگیری خواهد شد. همچنین پس از چند دقیقه باید این فرایند را خاتمه داد، زیرا بالا بردن طولانی‌مدت دور موتور می‌تواند به قطعات داخلی آن آسیب‌زده و مصرف سوخت و آلایندگی را نیز افزایش دهد.

منبع: پدال

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

کپی‌رایت ۲۰۲3, تمامی حقوق متعلق است به نقش فردا است @ طراحی شده در آتلیه نقش فردا