به گزارش نقش فردا به نقل از فرارو، این سیاستمدار ایرانیتبار مجلس نمایندگان ایالات متحده پس از طرح موضوع انجام نام این کار از سوی ترامپ نیز گفته بود: «خلیج فارس قرنهاست که از سوی نهادهای بینالمللی با همین نام به رسمیت شناخته شده، و تلاشهای سیاسی برای تغییر نام آن هرگز به نتیجه نخواهند رسید. دونالد ترامپ باید دست از تلاش برای تغییر نام دریاها بردارد و به انجام وظایفش بپردازد.» انصاری نخستین عضو ایرانیتبار کنگره آمریکا در تاریخ این کشور است. اکثریت کنگره آمریکا در اختیار جمهوریخواهان حامی ترامپ است اما نفس این اقدام از لحاظ سیاسی دارای اهمیت است.
پای قطر در میان است؟
این سیاستمدار ایرانی – آمریکایی به موضوع پذیرش هواپیمای ۴۰۰ میلیون دلاری خاندان سلطنتی قطر از سوی ترامپ اشاره دارد که در دست بررسیهای حقوقی قرار دارد. گفته میشود که قرار است این هواپیما به عنوان هواپیمای ریاستجمهوری آمریکا (ایرفورس وان) تا سال ۲۰۲۹ استفاده و سپس به بنیاد کتابخانه ریاستجمهوری ترامپ منتقل شود.
رئیسجمهور ایالات متحده، روز گذشته در جمع خبرنگاران و قبل از سفر به خاورمیانه، در پاسخ به انتقادها نسبت به پذیرش این هدیه ۴۰۰ میلیون دلاری گفت: «من فکر میکنم این یک ژست عالی از سوی قطر است. من بسیار قدردان آن هستم. من هرگز کسی نخواهم بود که این نوع پیشنهاد را رد کنم. میدانید من انسان احمقی خواهم بود که بگویم نه، ما هدیه مجانی نمیخواهیم ما این هواپیمای بسیار گران قیمت را نمی خواهیم.»
مشخص نیست که این موضوع تا چه اندازه به اظهارات اخیر دونالد ترامپ در خصوص خاورمیانه و شایعات درباره تغییر نام خلیج فارس ارتباط دارد. چرا که مقامات جمهوری اسلامی ایران و قطر همواره بر روابط خوب میان دو پایتخت تاکید دارند، هرچند رقابت میان تهران و دوحه پس از وقوع بهار عربی و آغاز جنگ در سوریه از سال ۲۰۱۱ افزایش یافت.
یاسمین انصاری کیست؟
دی ماه سال گذشته زمانی که انصاری در انتخابات پیروز شد، خبرگزاری دویچه وله آلمان درباره او نوشت: «یاسمین انصاری، سیاستمدار ایرانیتبار و عضو حزب دموکرات آمریکا، با ادای سوگند رسمی در روز جمعه، ۱۴ دیماه، کار خود را در مجلس نمایندگان این کشور آغاز کرد. او که ۳۲ ساله است، به عنوان نماینده حوزه سوم کنگره آریزونا انتخاب شده و جوانترین عضو در دوره جدید کنگره محسوب میشود. این دستاورد تاریخی او را به اولین زن دموکرات ایرانیتبار در کنگره آمریکا و دومین ایرانیتبار در تاریخ مجلس نمایندگان تبدیل کرده است.
انصاری پیش از این در شورای شهر فونیکس فعالیت داشته و به عنوان نائبرئیس این شورا خدمت کرده است. او که در دانشگاههای استنفورد و کمبریج در رشته روابط بینالملل تحصیل کرده، در دوره کارشناسی خود در دفتر نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان، کارآموزی کرده است. پیروزی انصاری با حمایت کمیته اقدام سیاسی ایرانی-آمریکایی (IAPAC) محقق شد و نشاندهنده قدرت و توانایی زنان ایرانیتبار در رهبری مسائل پیشرو در آمریکا است. او قول داده است که در کنگره از حقوق دموکراتیک، حقوق باروری و مسائل مرتبط با تغییرات اقلیمی حمایت کند و صدای جامعه ایرانی-آمریکایی باشد.»