همراه اول به عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور محصولات و سامانه های مرتبط توسعه یافته خود را در نمایشگاه جانبی دستاوردهای هوش مصنوعی این رویداد به نمایش گذاشته و میزبان متخصصان، پژوهشگران و فعالان حوزه پزشکی و فناوری است.
این کنگره که با هدف «بررسی نقش هوش مصنوعی در تحول خدمات پزشکی و سلامت» در حال برگزاری است، شامل محورهای متنوعی از جمله «پزشکی شخصی محور، پردازش دادگان پزشکی، هوش مصنوعی در داروسازی، فناوری ها و تجهیزات پزشکی، هوش مصنوعی در سلامت دیجیتال، هوش مصنوعی مولد در مراقبت های بهداشتی و درمانی و همچنین سیاست گذاری قانون گذاری و مدیریت سلامت در حوزه هوش مصنوعی» می شود.
برگزاری پنل تخصصی «هوش مصنوعی در فناوری ها و تجهیزات پزشکی»
در نخستین روز برگزاری این کنگره، پنل تخصصی «هوش مصنوعی در فناوری ها و تجهیزات پزشکی» با حضور چهره های دانشگاهی و متخصصان حوزه پزشکی برگزار شد. حمید بهروزی، قائم مقام مدیرعامل همراه اول در حوزه تکنولوژی نیز در این نشست حضور داشت و به صورت تخصصی به نقش هوش مصنوعی در ارتقای سیستم های تشخیص پزشکی و زیرساخت های ارتباطی پرداخت.
بهروزی در سخنرانی خود تأکید کرد که هوش مصنوعی می تواند نقش مهمی در تشخیص زودهنگام بیماری ها، خصوصا سرطان ایفا کند. آمار جهانی نشان می دهد که در هر دقیقه، یک نفر در جهان بر اثر سرطان جان خود را از دست میدهد.
وی افزود: با استفاده از تشخیص زودهنگام مبتنی بر هوش مصنوعی، می توان این روند را تغییر داد و چند ماه زودتر بیماری را شناسایی کرد.
هوش مصنوعی؛ پلی میان فناوری و سلامت
بهروزی در ادامه صحبت های خود به نقش حیاتی زیرساخت های ارتباطی در هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: اپراتورهای موبایل دیگر صرفا ارائه دهنده خدمات پایه نظیر صوت، اینترنت و پیامک نیستند بلکه ایجاد بستر امن و پرسرعت برای بهره برداری از فناوری های نوین، یکی از ضرورت های امروز در صنعت ارتباطات و سلامت است.
وی همچنین به «تحول اپراتورها از مدل سنتی Telco به TechCo» اشاره کرد و از تجربه شرکت هایی مانند ورایزون گفت که اقدامات کلیدی در زمینه توسعه زیرساخت های لازم برای حوزه سلامت و تشخیص زودهنگام بیماری ها انجام داده اند.
قائم مقام مدیرعامل همراه اول در حوزه تکنولوژی همچنین بر ضرورت سرمایه گذاری در زیرساخت های پردازشی تأکید کرد و نقش پردازش لبه (Edge Computing) را در توسعه هوش مصنوعی مولد مهم دانست که اکنون اپراتور اول تلفن همراه کشور در این زمینه دستاوردهای برجسته ای دارد.
سرمایه گذاری همراه اول در زیرساخت های سلامت هوشمند
وی همچنین اشاره ای به همکاری همراه اول با وزارت بهداشت در قالب توسعه سامانه ای برای تشخیص زودهنگام بیماری ها داشت و عنوان کرد: این سامانه می تواند روند سلامت افراد را تحت نظر بگیرد و به زنجیره سلامت متصل شود.
بهروزی دیگر اقدامات نوآورانه همراه اول در حوزه سلامت دیجیتال نظیر «آمبولانس متصل»، «کیوسک های سلامت» و «ربات جراحی سینا» را نیز نام برد و در پایان اظهار کرد: ابزارهای هوش مصنوعی در نقش همکار، نه جایگزین پزشکان قرار دارند و براساس آمار بین المللی می توانند تا ۴۰ درصد قدرت تشخیص بیماری ها را افزایش دهند.