با اینکه توافق اولیه موسوم به برجام در ماه ژوئیه به نتیجه رسید، اما مذاکرات دو طرف ادامه یافت تا سرانجام در آوریل ۲۰۱۵ به “تفاهم لوزان” به عنوان چارچوبی برای توافق وین دست یافتند.
در تاریخ ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ جولای ۲۰۱۵)، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از مذاکرات طولانی میان وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سه کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان)، روسیه، چین، ایالات متحده آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نهایی شد.
در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ شمسی، دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا رسماً اعلام کرد که ایالات متحده از برجام خارج خواهد شد. او، ایران را متهم به حمایت از حزبالله، طالبان، القاعده و سایر سازمانهای تروریستی کرد. همچنین او بازگشت تحریمها به مانند گذشته را اعلام کرد.
ترامپ با استناد به مدارکی که قبلاً بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل رو کرده بود، ایران را متهم به عدم پایبندی به این توافق کرده و گفته ایران هرگز به برجام پایبند نبودهاست.
پس از روی کار آمدن دولت مرحوم ابراهیم رئیسی در ایران، گرچه شخص رئیس جمهور سابق و کابینه او به طور تلویحی اعلام میداشتند تحریمها بی اثر بوده مذاکرات با همسایگان کفایت میکند، اما در عمل برای ادامه مسیر مذاکرات حتی در پشت پرده؛ تلاشهایی صورت گرفت.
نهایتا پس از سقوط هلیکوپتر رئیس دولت سیزدهم که مرحوم حسین امیرعبداللهیان نیز در این سانحه حضور داشت و برگزاری انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری در ایران، وعدههای مسعود پزشکیان برای احیای برجام و توافق هستهای یکی از عللی بود که افکار عمومی را برای حضور پای صندوقهای رای اقناع کرد.
امروز پس از سالها وقفه در مذاکرات یک رسانه ژاپنی مدعی شد که ایران روز جمعه با نمایندگان اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در ژنو برای ازسرگیری مذاکرات هستهای پس از دو سال وقفه دیدار میکنند.
در نهایت باید دید آیا این خبر توسط مسئولان مربوطه تایید میشود یا خیر، چراکه مدتی پیش هم خبری از دیدار نماینده ایرانی با ایلان ماسک منتشر شد و واکنشهای زیادی هم به همراه داشت، اما پس از ۳۶ ساعت فاصله با انتشار خبر، توسط وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه سید عباس عراقچی تکذیب شد.