دوشنبه 1 بهمن 1403

اخبار برگزیده

اخبار مهم

یادداشت

فواید ویتامین E که از آن بی خبریم/منابع سرشار از ویتامین ای کدامند؟

ویتامین E یکی از انواع اساسی ویتامین ها است که توکوفرول نیز نامیده می شود که برای عملکردهای روزانه بدن ضروری است.

به گزارش نقش فردا – الهام جوادی؛ ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که اشکال مختلفی دارد. ویتامین E حاوی آلفا، بتا، گاما و دلتا توکوفرول است.

ویتامین E در برابر پخت و پز و حرارت مقاوم است، بنابراین در حین پخت از بین نمی رود. اما در هنگام سرخ کردن و آسیاب کردن غلات، ویتامین E نیز از بین می‌رود و بیشتر آن‌ها خراب می‌شوند. بنابراین، طبخ محصولات حاوی ویتامین E بدون سرخ کردن در روغن و مصرف محصولات غلات (مانند محصولات سبوس دار) که سفید نشده اند، سالم تر است.

مزایای ویتامین E چیست؟

ویتامین E، مهم ترین آنتی اکسیدان در بدن است که در تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر است.

ویتامین E که یک ترکیب تغذیه‌ای مهم برای سلامت مغز، چشم، پوست و سیستم گردش خون است، اثر محافظتی در برابر گرفتگی عروق نیز دارد.

ویتامین E برای عملکرد سیستم عصبی، ماهیچه ها، غدد درون ریز مانند هیپوفیز و آدرنال و اندام های تناسلی مهم است. همچنین یک آنتی اکسیدان بیولوژیکی است و برای پیشگیری از بیماری های شریانی و سرطان ضروری است. به لطف خواص آنتی اکسیدانی خود، یک محافظ طبیعی در برابر سرطان است و با فعال کردن سلول ها برای بازسازی خود، پیری را به تاخیر می اندازد.

این ویتامین که به عنوان ضد پیری شناخته می شود، اثر بیماری آلزایمر را کاهش می دهد، همچنین باعث بهبود سریع زخم های پوستی، روشن شدن پوست و کاهش چین و چروک می شود.

مقدار مصرف روزانه ویتامین E که در تولید پروتئین های دخیل در انعقاد خون نیز نقش دارد، برای بزرگسالان 8 تا 10 میلی گرم است.

ویتامین E در چه غذاهایی یافت می شود؟

ویتامین E بیشتر در روغن های گیاهی، مغزها، دانه ها، میوه ها و سبزیجات یافت می شود. برخی از غذاهای حاوی ویتامین E عبارتند از:

بادام زمینی، کره بادام زمینی

روغن آفتابگردان و سویا

دانه های آفتابگردان

روغن جوانه گندم

آووکادو

بادام

سبزی چغندر و اسفناج

کدو سبز

فلفل دلمه ای قرمز

مارچوبه

انبه.

کمبود ویتامین E باعث چه چیزی می شود؟

کمبود ویتامین E یک بیماری نادر است و می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم عصبی مانند درد عصبی یا نوروپاتی شود. این بیماری معمولاً ناشی از مشکل در فرآیند هضم چربی رژیم غذایی است نه رژیم غذایی کم ویتامین.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

کپی‌رایت ۲۰۲3, تمامی حقوق متعلق است به نقش فردا است @ طراحی شده در آتلیه نقش فردا