شنبه 6 مرداد 1403

اخبار برگزیده

اخبار مهم

یادداشت

آورده مالی جام ملت‌ های آسیا برای تیم ملی ایران چقدر است؟

کنفدراسیون فوتبال آسیا مطابق با جام ملت‌های قبلی، این بار هم در مجموع رقمی نزدیک به ۱۵ میلیون دلار برای تیم‌های شرکت‌کننده در قطر در نظر گرفته است. به قرار، به همه تیم‌هایی که در این جام حضور داشته‌اند ۲۰۰ هزار دلار اختصاص یافته است.
جام ملت های آسیا
به گزارش نقش فردا؛ تیم ملی فوتبال ایران فردا باید در مرحله یک‌هشتم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا به مصاف سوریه برود. ایران با صدرنشینی در گروه سوم این جام، رقیب یکی از تیم‌های رده‌سومی سایر گروه‌ها شد که طبق قرعه اسم سوریه در این مرحله درآمده است.

فارغ از این مسائل و نگاه فنی که به جام ملت‌های آسیا در این مقطع وجود دارد و تأکید بر اینکه این نگاه، مهم‌ترین نگاه ممکن است، کسب برد در جام ملت‌های آسیا و البته رسیدن به جمع چهار تیم پایانی و قهرمان‌شدن در آسیا، از لحاظ مالی هم ارزش فراوانی برای تیم‌ها دارد. برخلاف ادوار مختلف جام جهانی که تیم‌ها به ازای هر برد و تساوی، مبلغی را به اندوخته‌هایشان اضافه می‌کردند، کنفدراسیون فوتبال آسیا چنین جزئیاتی را بیان نکرده یا اینکه حداقل آن را رسانه‌ای نکرده است. به این معنی که مشخص نیست تیم ملی که سه بازی مرحله گروهی‌اش را با برد پشت سر گذاشته چقدر پاداش گرفته یا اینکه اصلا پاداشی به آن‌ها تعلق گرفته است یا نه. دلیل این موضوع رقم کلی است که برای مجموع بازی‌ها درنظر گرفته شده است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا مطابق با جام ملت‌های قبلی، این بار هم در مجموع رقمی نزدیک به ۱۵ میلیون دلار برای تیم‌های شرکت‌کننده در قطر در نظر گرفته است. به قرار، به همه تیم‌هایی که در این جام حضور داشته‌اند ۲۰۰ هزار دلار اختصاص یافته است. پس مورد قطعی تا به الان این است که تیم ملی ایران هم مثل سایر تیم‌های شرکت‌کننده در جام ملت‌های آسیا، ۲۰۰ هزار دلارش را دریافت کرده است.

از سوی دیگر این رقم در ادامه جذاب‌تر و صدالبته درشت‌تر می‌شود. ایران اگر می‌خواهد در کنار رسیدن به جام قهرمانی، به فکر پرکردن حساب مالی‌اش باشد نباید به کمتر از قهرمانی فکر کند. قهرمان این دوره از بازی‌ها قرار است پنج میلیون دلار به جیب بزند که ناگفته پیداست رقم درخور توجهی است. پس، بخش اعظم پولی که AFC برای جام ملت‌های آسیا در نظر گرفته خرج تیم قهرمان می‌شود.

تیم نایب‌قهرمان هم چندان بی‌نصیب نمی‌ماند؛ چراکه آن‌ها هم طبق قرار قبلی، سه میلیون دلار پاداش خواهند گرفت. در مجموع کنفدراسیون فوتبال آسیا ۱۰ میلیون دلار برای چهار تیم پایانی در نظر گرفته است. از آنجا که از این مبلغ، هشت میلیون دلار نصیب تیم‌های فینالیست می‌شود، دو تیمی که خودشان را به نیمه‌نهایی می‌رسانند، ولی از رسیدن به بازی فینال باز می‌مانند، یک میلیون دلار دریافت خواهند کرد.

حالا مشخصا ایران برای رسیدن به سقف این رقم، باید تلاش دوچندانی کند؛ اما اگر نمی‌خواهد فقط دلخوش به همان ۲۰۰ هزار دلاری باشد که در مرحله گروهی به همه تیم‌ها تعلق گرفته، دست‌کم باید دو بازی دیگرش را ببرد تا خودش را به‌عنوان یکی از دریافت‌کنندگان میلیون دلاری این جام جا بزند. تیم ملی تا زمانی که به جمع چهار تیم پایانی برسد دو بازی در پیش دارد. اولین آن‌ها همین دیدار با سوریه است که قرار است فردا برگزار شود. اگر ایران به سلامت از این مرحله عبور کند که همگی انتظار چنین موضوعی را دارند، آن وقت باید در مرحله یک‌چهارم نهایی یک بازی دشوار دیگر برگزار کند که احتمال می‌رود تقابل با تیم ژاپن باشد.

ژاپنی‌ها با شکست غیرمنتظره‌ای که از تیم عراق در مرحله گروهی متحمل شدند، به‌عنوان تیم دوم راهی مرحله حذفی شده و به این طرف جدول، یعنی جایی که تیم ملی ایران قرار گرفته است، آمده‌اند. به همین دلیل است که انتظار می‌رود دومین جدال این مرحله از بازی‌ها که حکم فینال را داشته باشد، تقابل تیم ملی ایران با ژاپن باشد. این بازی به نوعی تداعی‌کننده دیدار نیمه‌نهایی دوره قبل هم محسوب می‌شود، به شرط آنکه محقق شود. ایران در جام ملت‌های قبلی با وجود ترکیب ایدئالی که در اختیار داشت، در نیمه‌نهایی شکست بدی مقابل ژاپن متحمل شد و از رسیدن به بازی فینال بازماند. آن زمان هدایت تیم ملی در اختیار کارلوس کی‌روش پرتغالی بود که نتوانست به طلسم تیم ملی ایران در این جام پایان دهد.

منبع: روزنامه شرق

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

کپی‌رایت ۲۰۲3, تمامی حقوق متعلق است به نقش فردا است @ طراحی شده در آتلیه نقش فردا