طی چند ماه اخیر قیمت دلار سیر صعودی گرفته و هر روز بر قیمت آن افزوده میشود تا جایی که قیمت دلار به بیش از ۸۳ هزار تومان رسیده است.
بازار ارز مدتی است که در انتظار تثبیت قیمت دلار است و این روند علیرغم ایجاد تنشهای زیاد در اقتصاد، همچنان سیر صعودی به خود گرفته و هر روز تب قیمت بالاتر میرود و این بازتاب سنگینی بر روی قیمت کالاها و محصولات ضروری مردم داشته است.
از گرانی نان، گوشت، لبنیات و سایر خوراکیهای مورد نیاز سفرههای مردم گرفته تا دارو، حمل و نقل داخل شهری و جادهای، مسکن، دستگاههای صنعتی و … همه اینها نشان از وضعیت پُرخطر گرانی ارز بر معیشت و اقتصاد مردم دارد؛ اما دولت تنها نظاره گر است و تا امروز هیچ اقدامی در کنترل این رویه نداشته است.
تکرار سناریوی گرانی دلار تمامی ندارد
در همین رابطه سهراب هاشمی کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتوگو با اقتصاد ۲۴ اظهار کرد: دولت فنر دلار را تا مرز ۱۰۰ هزار تومان رها کرده است که در روزهای انتهایی سال با ترفند هرساله خود قیمتها را به مرز ۸۰ هزار تومان بر میگرداند اینجاست که مردم این سیاست دولت را موهبت میدانند و از دولت چهاردهم تقدیر میکنند. این سناریو هر سال تکرار میشود و قرار هم نیست که دولتها این رویه را کنار بگذارند.
هاشمی گفت: وضعیت قیمت دلار در بازار شرایط قیمتها را در بسیاری از کالاها افزایش داده و اقتصاد مردم، صنعتگران و فعالان اقتصادی را نسبت به اوایل سال سختتر کرده است. صنعتگر برای تامین قطعات، مواد اولیه و سایر مایحتاج تولیداتش نیاز به ارز کافی با قیمت مناسب دارد، اما گویا دولتها برای توسعه تولید هیچ انگیزهای ندارند و بازی با قیمت گذاری دلار به عادت تبدیل شده و این رویه تنش زیادی را در فضای تولید و صنعت ایجاد کرده است.
دلایل گرانی دلار
وی گفت: پیشتر از سوی کارشناسان، فعالان اقتصادی، صنعتگران و صاحبنظران بر حذف ارز نیمایی و واگذاری قیمتگذاری دلار به بازار هشدار داده شده است؛ این اقدام به شدت برای اقتصاد کشور و معیشت مردم خسارت بار است و نباید اجازه داد که بازار اختیار تعیین قیمتها را در حوزه ارزی به دست آورد. با این سیاست انتظار میرود، قیمت دلار تا قبل از پایان پایان سال جاری به رشد خود ادامه دهد و قبل از آغاز سال جدید روی کانال ۸۰ هزار تومان بایستد و با آغاز سال ۱۴۰۴ دور جدید گرانی را داشته باشد.